Zanesljiva oprema za spravilo sena

Zanesljiva oprema za spravilo sena

09/09/2020 Off By Uredništvo

Spravilo sena je eno izmed ključnih opravil na sodobnih kmetijah. S tem delom se srečujemo večkrat na leto, pravzaprav kar preko celega poletja. Točni opravki so sicer odvisni od tega, s čim se na kmetiji ukvarjamo, v nekaterih primerih ni velike potrebe po zalogi sena. Če pa tega potrebujemo, se je treba na spravilo dobro pripraviti, predvsem z zanesljivo opremo.

V poštev pride standardni nabor ključne opreme. Poleg traktorjev so to obračalniki in zgrabljalniki, potrebujemo pa tudi opremo za nakladanje in prevažanje sena ali pa za baliranje oziroma druge možnosti takojšnje obdelave. Obračalniki in zgrabljalniki so v vsakem primeru nujni za uspešno delo na terenu, zato jim je smiselno nameniti posebno pozornost. Ker gre za ključno opremo, je pametno izbrati kakovostne izdelke, ki lahko zagotovijo dobro izkušnjo. Tako obračalniki kot zgrabljalniki so pri delovanju izpostavljeni velikim obremenitvam, kaj hitro se zgodi, da pridejo v stik tudi s podlago ali kakšnimi vsiljivci, zato moramo vedno poskrbeti za to, da so optimalno pripravljeni na delo. Po potrebi jih tudi servisiramo, včasih lahko kakšna popravila izvedemo kar sami, če imamo na voljo ustrezne rezervne dele.

Še bolj pomembna je dobra skrb za tiste elemente, ki omogočajo nemoteno delovanje kmetijske mehanizacije. Tako so nujni rezervni deli kardanske gredi, še posebej v poletnem času, ko so kardani na veliki preizkušnji. Rezervni deli kardanske gredi omogočajo nemoteno delovanje vse opreme, tudi če pride do kakšnih težav. Enostavno lahko zamenjamo te ključne elemente in nadaljujemo z delom. Seveda je smiselno imeti na rezervi tudi kak kardan, so pa rezervni deli kardanske gredi dobrodošla rešitev za tiste, ki želijo za svojo opremo kar najbolje poskrbeti.