Zakaj se je dobro odločiti za nevidni zobni aparat invisalign?

Zakaj se je dobro odločiti za nevidni zobni aparat invisalign?

09/13/2019 Off By Uredništvo

Med široko ponudbo zobnih aparatov, ki vam jih ponuja trg, boste našli tudi nevidni zobni aparat invisalign. Ko si boste izvedeli za vse njegove prednosti, ki vam jih ponuja pri oblikovanju vaših zob, boste nad njim izjemno navdušeni in velika verjetnost je, da si ga boste tudi naročili. 

Nevidni zobni aparat invisalign pa ni priljubljen samo pri nas, temveč je nad njim navdušen prav ves svet. Gre za posebno vrsto aparata, ki na trgu ni prisoten prav dolgo časa, kljub temu pa ga uporablja že zelo velika množica ljudi. Zakaj? Ker se ponaša tudi s takimi prednostmi, ki jih ne najdemo pri drugih vrstah aparatov za zobe, čeprav so tudi kakovostni in učinkoviti pri opravljanju svoje naloge v ustih. 

Nevidni zobni aparat invisalign je pri uporabnikih priljubljen tudi zato, ker je njegova uporaba res diskretna in se ga pri nošenju skorajda ne opazi. Poleg tega pa se lahko invisalign sname in to kadar koli boste sami želeli. 

Puljenje zoba je lahko povsem neboleč in hiter postopek 

Če je bilo puljenje zoba v preteklosti nekaj najbolj groznega, kar se vam je lahko dogajalo pri zobozdravniku, na srečo temu dandanes ni več tako. Puljenje zob je postalo povsem neboleče in opravljeno je lahko v zelo hitrem času. 

Je pa puljenje zob odvisno od tega, za koliko zob gre in predvsem od tega, kako močno je ukrivljena korenina zoba. Ne glede na to pa vam bodo vrhunski zobozdravniki omogočili, da vam bo med puljenjem povsem udobno ter prijetno. 

Na puljenje zoba se lahko naročite tudi v enem od najbolj priljubljenih slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo s storitvami, ki se navezujejo na zobozdravstvo. Podjetje ima tudi svojo spletno stran, tako da kontakt do njih lahko najdete kar na njej. Prijazno in izjemno ustrežljivo osebje vam bo zelo hitro sporočilo termin, ki vam bo zagotovo povsem ustrezal.

Invisalign

Čiščenje zobnega kamna po ugodni ceni

Čiščenje zobnega kamna bi morali praviloma opravljati vsaj enkrat na leto. Le tako si lahko zagotavljamo zdravo ustno votlino. Vsekakor so nekateri ljudje bolj dovzetni za nabiranje zobnega kamna kot drugi. Že naša genska zasnova nas pogojuje, kakšne zobe bomo imeli. Določeni ljudje se moramo za zdravje zob veliko bolj truditi.

Čiščenje zobnega kamna poteka na zelo enostaven in neboleč način. Ko se odločimo, da si bomo očistili zobni kamen, se moramo naročiti pri izbranemu ustnemu higieniku, ki nam s pomočjo ustreznih naprav očisti vse nečistoče in zobni kamen, ki se navadno nabira na notranji strani zoba.

Čiščenje zobnega kamna je potrebno predvsem zato, ker se na njegovi hrapavi površini izredno hitro in zlahka naberejo škodljive bakterije, ki uničujejo zdravje naših zob. Cene čiščenja zobnega kamna niso previsoke, se pa razlikujejo. V kolikor ne želimo potrošiti preveč denarja za to zobno opravilo, je dobro, da se pred naročilom pozanimamo in pregledamo ponudbo na spletu. Le tako bomo lahko našli ustrezno zobno ordinacijo, v kateri nam bodo očistili trdovratni zobni kamen.

Paradontoza pri starejših ljudeh

Paradontoza se imenuje tudi vnetje obzobnih tkiv. To je izredno trdovratna bolezen, ki se ne razvije hitro, vendar pa je navadno usodna za naše zobe. Ker postanejo po bolezni dlesni izredno slabe, se nam zobje pričnejo majati in posledični nam odpadejo.

Paradontoza se seveda lahko ozdravi, če jo opazimo pravočasno. Ravno zato je pomembno, da redno obiskujemo osebnega zobozdravnika, ki nas bo ob prvih znakih takoj opozoril ter nas napotil k strokovnjaku.

Paradontoza se navadno pokaže tako, da nam me ščetkanjem krvavijo dlesni. V kolikor nam dlesni redno močno krvavijo, je to zagotovo znak bolezenskega stanja. Tudi na pogled so naše dlesni zatečene in vidno pordele. V medzobnih prostorih pa nam nastajajo odprtine, saj nam bakterijo uničujejo dlesen. Vsakdo, ki opazi omenjene simptome, mora hitro ukrepati, saj bo v nasprotnem primeru zagotovo izgubil vse zobe.

Zobni implantati so priljubljena rešitev izgube zob

Zobni implantat je v bistvu zelo majhen vijak izdelan iz kakovostnega titana. Čeprav se določeni ljudje bojijo namestiti implantate, saj mislijo, da jim bodo implantologi pri namestitvi uničili celotno čeljust, to zagotovo ne drži. Implantolog potrebuje za vgradnjo implantata le majhno luknjico, ki jo zvrta s posebnim pripomočkom. Ker je nameščanje implantatov tako zelo napredovalo, lahko rečemo, da je dandanes skorajda neboleč poseg.

Zobni implantat iz titana e popolnoma kompatibilen z našim telesom in se bo izredno dobro obnesel. Včasih se pojavijo določene težave, ki pa so običajno povezane s slabo ustno higieno po posegu. Ko nam implantate vgradijo, je izredno pomembno, da jih redno in dobro čistimo, saj se lahko zaradi umazanije ne začnejo pravilno vraščati v kost dlesni.

Zobni implantat se po dveh mesecih popolnoma spoji s kostjo naše čeljusti in tako postane odlično sidrišče za namestitev novih zob. Če potrebujemo le en zob, bo implantolog na omenjeni vijak namestil eno krono. V primeru da nam bo manjkalo več zob, pa si bomo s pomočjo implantata namestili celotni mostiček.

Fiksni zobni aparat poravna zobe

Fiksni zobni aparat je predpisan vsem mladostnikom, ki imajo izredno krive zobe. Ker je krivost zob škodljiva tudi za zdravje zob in nima le estetskega pomena, nositi skorajda vsako najstnik zgornji in tudi spodnji fiksni zobni aparat.

Fiksni zobni aparat najstniku pomaga, da ponovno vzpostavi red v čeljusti in se tako reši težav pri žvečenju hrane. Slabo postavljeni in krivi zobje začnejo namreč hitro povzročati tudi druge težave, ki jih bomo le stežka obvladovali, če si ne bomo poravnali zob.

Fiksni zobni aparat se seveda lahko namesti tudi v odrasli dobi, saj hitro in učinkovito popravi zobe, vendar pa je v dobi odraščanja lažje, saj nam ga financira zdravstveno zavarovanje. Tako nam ni potrebno plačevati visokih računov v zasebnih ordinacijah.