Zakaj na avtoservis?

Zakaj na avtoservis?

02/13/2019 Off By Uredništvo

Servis avtomobila je praviloma le občasno opravilo, ki pa mu moramo posvetiti dovolj pozornosti. Poleg tega je smiselno serviserja obiskati tudi takrat, ko z avtomobilom ni nič narobe. Svojim jeklenim konjičkom pogosto posvečamo premalo pozornosti, tako pa so servisni posegi, ko so res nujni, zahtevnejši in dražji. Včasih se splača avtomehanika obiskati tudi preventivno, pa ne le v času tehničnega pregleda.

Ena izmed rednih nalog za lastnike vozil je seveda menjava gum. V zimskem času je potrebna menjava gum. Potrebno je uporabljati prilagojene pnevmatike, ki se v hladnem okolju in na snegu bolje obnesejo. Tako k serviserju zavijemo vsaj dvakrat na leto, ko pride čas za to – najprej je treba pnevmatike zamenjati v novembru, pred začetkom zimske sezone, nato pa še marca, ko spet opremimo letne gume. To sicer ni nujno, če uporabljamo čez celo leto gume, ki ustrezajo tako zimskim kot letnim zahtevam, kar pa ni priporočljiva opcija.

Katere druge storitve še ponuja avtoservis?

Menjava gum seveda ni edina zadeva, ki jo ponujajo strokovnjaki. Omeniti gre že to, da so pri serviserjih pnevmatike pogosto tudi v prodaji, prav tako lahko nabavimo druge kose in dodatke za avto. Najdemo pa pri strokovnjakih še večjo zbirko uporabnih storitev. Pogosto se za obisk servisa odločamo takrat, ko je z avtom kaj narobe – v tem primeru pridejo v poštev diagnostični pregledi, nato seveda tudi popravila oziroma zamenjave kritičnih kosov. Ni pa treba, da je z avtom kaj narobe. Avtoservis običajno ponuja še ličarske storitve, morda tudi avtooptiko in še kaj drugega. Od ponudnika je odvisno, katere storitve bomo lahko koristili, ravno zaradi tega pa se splača izbiri servisa nameniti dovolj pozornosti. Če potrebujemo le pnevmatike, potem se bo dobro izkazal vsak izvajalec, za bolj zahtevne voznike pa pridejo v poštev le večji servisi, ki nudijo večji nabor storitev za vzdrževanje in negovanje jeklenega konjička.