Z eno napravo nad umazanijo v stanovanju

Z eno napravo nad umazanijo v stanovanju

02/27/2020 Off By Uredništvo

Umazanija v stanovanju zahteva posebno pozornost, ni pa nujno, da bomo morali uporabiti različne naprave za čiščenje. Pogosto se lahko poslužimo kar enega pripomočka, ki se dobro obnese v različnih okoljih in v boju proti različnim vrstam madežev. Zgolj z eno napravo sicer ne bo šlo, lahko pa vseeno ohranimo minimalno zbirko pripomočkov in še vedno čistimo zelo učinkovito.

V notranjih prostorih predstavljajo posebej dobro izbiro parni čistilci, ki so vsekakor zelo vsestranski. Dejansko jih lahko uporabljamo na vseh mogočih površinah in v boju proti mnogim suhim in mokrim madežem. Posebej učinkoviti so parni čistilci v kuhinji in kopalnici, a prav tako dobro se znajdejo na mehkih materialih v dnevni sobi in spalnici. Ravno zato gre za vsestransko opremo, ki brez potrebe po dodatnih pripomočkih in sredstvih že omogoča čiščenje praktično celotnega stanovanja. Če moramo izbrati le eno napravo za čiščenje celega stanovanja, predstavljajo parni čistilci najboljšo možnost.

Za čiščenje zunanjih površin pa bomo bržkone potrebovali drugo napravo. A tudi tu imamo na voljo en pripomoček, ki ga lahko brez težav uporabimo v boju proti praktično vsem madežem na zunanjih površinah, to je visokotlačni čistilnik. Izbrati moramo kakovostno napravo, ki dopušča ustrezno prilagodljivost, to je recimo visokotlačni čistilec Karcher K 5, ki ga je možno nadgraditi z raznimi priključki. Visokotlačni čisitlec Karcher K 5 lahko kupimo v kompletu z dodatnimi visokotlačnimi pištolami in nastavki, lahko pa te pripomočke kupimo naknadno. V vsakem primeru bomo dobili napravo, ki se odlično sooči s praktično vsakim opravilom pri čiščenju na prostem. Gre za idealno napravo za čiščenje teras, garaž, nadstreškov, tudi fasade in mnogih nedostopnih kotičkov, če le niso občutljivi na močan curek vode. Z dodatnimi nastavki pa je visokotlačni čistilec Karcher K 5 primeren tudi za čiščenje tal, tudi na večjih površinah.