Vsestranska keramika

Vsestranska keramika

10/10/2020 Off By Uredništvo

V stanovanjskih prostorih uporabljamo različne materiale, ki prinašajo svoje prednosti in nam koristijo pri različnih namenih. Običajno smo pozorni predvsem na to, da so ti materiali kvalitetni in odgovarjajo določenim funkcionalnim zahtevam, poleg tega pa pričakujemo tudi prijetne občutke pri uporabi in lep vizualni izgled. V nekaterih primerih je kar težko najti material, ki bi odgovarjal vsem tem pričakovanjem, včasih pa imamo na voljo idealne rešitve, ki jih je pametno brez pomislekov izkoristiti. To velja za keramiko, ki je vsestransko uporabna in se lepo poda v različne stanovanjske prostore.

Najbolj značilna je keramika za kopalnico, saj v tem prostoru najbolj izstopajo funkcionalne lastnosti tega materiala. V kopalnici se soočamo z visoko vlažnostjo in tudi z neposrednim udarom tekoče vode, zato je treba površine dobro zaščititi. Keramika za kopalnico je vodotesna in zagotavlja enostavno odvajanje vode, poleg tega jo brez težav tudi čistimo. Za nameček pa so ploščice v kopalnici prijetne, še posebej če uporabljamo talno gretje. Tako je keramika za kopalnico pogosto povsem samoumevna izbira, ki nima kakšne opazne konkurence.

Prav tako priljubljene so kuhinjske ploščice, saj se v tem prostoru srečujemo s podobnimi obremenitvami. Opravka imamo še z mastnimi madeži in različnimi drugimi snovmi, zato je pomembno, da so kuhinjske površine pripravljene na takšne grožnje. Kuhinjske ploščice lahko enostavno čistimo kar sproti, tako da madeži ne bodo velik problem, vodotesne ploščice pa se dobro kosajo tudi z razlito tekočino in vodno paro. Tudi kuhinjske ploščice imajo velik vpliv na to, kako se bomo v prostoru počutili in kako bo kuhinja izgledala. To je zelo pomembno, saj v kuhinji preživimo veliko časa, zato je pametno izbrati kakovostno keramiko, ki zagotavlja visoko kakovost bivanja.

Te in druge odlike keramike pridejo v kuhinji in kopalnici močno do izraza. Koristne pa so seveda tudi v drugih okoljih. Ploščice uporabljamo tudi v hodnikih in predsobah, na balkonih in terasah, včasih tudi v dnevnih sobah in spalnicah!