Vse za peko

Vse za peko

01/14/2020 Off By Uredništvo

Če se lotevamo peke, bomo potrebovali kar nekaj pripomočkov in materialov. To je še posebej očitno v prazničnem času ali ob drugih posebnih dogodkih, takrat se pogosto lotevamo kakšnih večjih projektov, morda kar več dni zapored pečemo mamljive dobrote. V tem primeru bo treba gotovo že vnaprej poskrbeti, da imamo ob sebi ustrezno opremo.

Ne mislimo le na dobro pečico, pekače, mešalce in druge naprave. V poštev pridejo čisto vsakdanji pripomočki in nekateri materiali, na katere morda sploh ne pomislimo. To je recimo papir za peko, ki je gotovo ključnega pomena pri pripravi mnogih specialitet, a vseeno se hitro zgodi, da nanj pozabimo. V nekaterih primerih lahko papir za peko nadomestimo z ustrezno maščobo, a to ni vedno mogoče in ne more vedno ponuditi najboljšega rezultata. Ker je peki papir cenovno ugoden in enostavno dostopen, se vsekakor splača kupiti nekaj zaloge. Če se pripravljamo na večje pekovske projekte, moramo imeti papir za peko v zadostni zalogi, najraje nabavimo kakšno dodatno rolo, da nam ne zmanjka papirja ravno na vrhuncu dela v kuhinji.

Pomisliti moramo tudi na to, kje bomo specialitete shranjevali, še posebej če niso namenjene takojšnjemu zaužitju. Za kratkotrajno shranjevanje so čisto dobre različne folije, za nekaj več časa pa lahko pecivo pospravimo v namenske posodice. Priljubljene so alu posodice, ki so zelo vsestranske in se odlično obnesejo pri shranjevanju vseh mogočih živil, na voljo pa so tudi razne plastične alternative. Tako plastične kot alu posodice lahko uporabimo večkrat, na voljo pa imamo različne izvedbe obeh. Poleg teh vsestranskih rešitev pa lahko izberemo takšne, ki so bolj prilagojene določenim vrstam domačih specialitet – medtem ko bodo alu posodice brez težav sprejele vse mogoče specialitete, imamo na voljo posebne posode za piškote, posode za torte in nekatere druge rešitve. Tako bomo res dobro pripravljeni na peko.