Večji projekti v profesionalni tiskarni

Večji projekti v profesionalni tiskarni

01/05/2020 Off By miskonwap

Profesionalne tiskarne imajo veliko dela, saj je po njihovih storitvah tudi veliko povpraševanja. Tisti, ki imajo široko ponudbo, bodo stalno zaposleni z zelo raznolikimi projekti, prav tako pa lahko veliko dela zahteva že eno samo naročilo, če gre za kak večji obseg ali kakšne posebne zahteve.

To se lahko izkaže že v čisto osnovnem primeru. Fotokopiranje imamo recimo za osnovno storitev, ki jo ponuja vsaka tiskarna. V resnici gre lahko tudi pri tem za zahtevne projekte, ki se jih bodo lahko z dobrim uspehom lotili le profesionalni tiskarji. Pri kopiranju gre namreč pogosto za velike naklade, predvsem pri tiskanju kakšnih oglasnih materialov ali tiskanih sporočil. Da bi lahko tak projekt uspešno izvedli, mora biti tiskarna opremljena z zmogljivimi napravami, ki bodo kos velikim obremenitvam. Fotokopiranje torej ni le priprava kakšne kopije ali dveh, temveč pogosto vključuje veliko dela. Seveda pa gre po drugi strani za tehnično dokaj enostavno opravilo, tako da pridejo do izraza specializirane naprave, ki ponujajo kar najboljši učinek. Rezultat je zanesljivo fotokopiranje pri profesionalnih ponudnikih, ne glede na naklade.

Včasih pa večji projekti vključujejo kakšne večje izzive, na primer tiskanje na zahtevne materiale ali neravne površine. Za takšne projekte se običajno uporablja tampotisk, ki se lahko v takšnih primerih zelo dobro obnese. Gre za tisk z mehko blazinico, ki se odlično prilagodi vsem površinam. Tako se lahko tampotisk uporablja tudi za tiskanje na neravne površine in različne materiale. Gre za priljubljeno rešitev pri izdelavi raznih promocijskih izdelkov, recimo vžigalnikov in pisal. Da bi lahko zagotovili kar najboljši rezultat, pa moramo motiv dobro pripraviti, še posebej če gre za kakšne večje motive z enobarvnimi ploskvami. Tampotisk se odlično obnese pri tiskanju detajlov, tudi na manjših površinah, za večje motive pa ni tako primeren. Vseeno je ta tehnika seveda zelo pogosto v uporabi pri večjih projektih.