V ospredju vrtnega pohištva je predvsem udobje!

V ospredju vrtnega pohištva je predvsem udobje!

09/01/2021 Off By Uredništvo

Na domačih zunanjih površinah pogosto uporabljamo zunanje pohištvo, ki služi točno določenemu namenu. Skrbi za to, da imamo tudi na prostem na razpolago udobno pohištvo in tako lahko dobro izkoristimo svoje zunanje površine. 

Ciljamo na to, da bomo dobili kakovostno pohištvo, ki je za to okolje kot nalašč. Nenazadnje imamo na voljo trgovce, ki se ukvarjajo prav s takšno ponudbo, to je recimo spletna trgovina ZunanjePohistvo.si. Kaj najdemo v njihovi ponudbi?

Osnova so zunanji stoli

Nekateri kosi opreme so naravnost nepogrešljivi in jih bomo gotovo potrebovali, če želimo opremiti svoj vrt. 

To so zunanji stoli, ki so pravzaprav vsestransko uporabni. Gre za opremo, ki se dobro znajde v vsakem okolju. Uporabljamo jih na odprtih vrtnih površinah, lahko tudi v kakšnih paviljonih in vrtnih hiškah. 

Prav tako se zunanji stoli dobro znajdejo na terasi ali na balkonu. Nenazadnje lahko to pohištvo uporabljamo tudi v notranjih prostorih, saj so to vsestranski stoli, ki odlično opravljajo svojo nalogo tudi v stanovanju.

Zunanji stoli v kompletu z mizo

Pogosto je najboljša izbira kar nakup kompleta, ki vključuje osnovno vrtno garnituro. V tem primeru so zunanji stoli priloženi mizi, ki je prav tako vsestranska. 

Tak komplet na vsakem mestu ponuja nove možnosti za uporabo zunanjih površin. Pohištvo je praktično in vsestransko, morda bodo zunanji stoli tudi zelo udobni. 

zunanje-vrtno-pohistvo

Miza igra pomembno vlogo pri tem, kakšne aktivnosti bodo na voljo pri preživljanju prostega časa na svežem zraku. Usklajen komplet vrtne opreme omogoča sprostitev ob pijači, lahko organiziramo tudi kakšna druženja in nenazadnje tudi večje pogostitve. 

Boljše pohištvo kot izberemo, boljše možnosti imamo pri uporabi svojih zunanjih površin. Kakovostno pohištvo je tako velika pridobitev, tudi če so to le zunanji stoli in miza. 

Imamo pa na voljo še širno ponudbo drugih izdelkov. Posebej pomembno je, da se vedno odločamo za prilagojeno zunanje pohištvo, ki je dobro pripravljeno na uporabo v takšnem okolju.

Kako je zunanje pohištvo pripravljeno na vremenske nevšečnosti?

Že res, da mora biti zunanje pohištvo predvsem udobno in uporabno, prav tako pazimo na vizualni stil, ki se mora skladati s podobo hiše, terase ali vrta. 

A vse to nam prav nič ne pomaga, če pohištvo ni pripravljeno na spremenljivo vreme. Morda se lahko izmažemo tako, da pohištvo redno pospravljamo, a to nam ne bo ravno všeč. Veliko dela bomo opravili za prazen nič. Veliko boljša opcija je ta, da se pač odločimo za namensko zunanje pohištvo, ki ga lahko brez pomislekov pustimo na terenu.

Takšno pohištvo je izdelano iz odpornih materialov ali pa dodatno zaščiteno pred neugodnimi vplivi okolja. Opravka imamo z različnimi obremenitvami. Gotovo najprej pomislimo na dež in sneg, vlaga lahko ogroža občutljive materiale. 

Ravno zato se redko odločamo za oblazinjeno pohištvo iz mehkih materialov, ki vpijajo vodo. S takšnimi elementi bo veliko težav, čeprav ponujajo odlično izkušnjo pri uporabi. Raje imamo kakovostno leseno pohištvo, če les dobro zaščitimo pred vdorom vlage v material. V poštev pride tudi kovinsko pohištvo oziroma pohištvo s kovinskim ogrodjem in drugimi udobnejšimi materiali. 

oblazinjeno-pohistvo

Uporabljamo tudi zunanje pohištvo iz plastike, ti materiali so presenetljivo odporni na vse mogoče vremenske vplive. Ne samo na dež in sneg, temveč tudi na velike temperaturne razlike in UV sevanje. Včasih je zunanje pohištvo tudi iz blaga, ratana in drugih materialov. Vedno se moramo prepričati, da je zunanje pohištvo dobro pripravljeno na uporabo na prostem.

Kako torej najdemo zunanje pohištvo, ki nam bo všeč in bo zelo udobno, hkrati pa bo primerno za uporabo na prostem? To je izziv, pri katerem se splača nekoliko bolj temeljito pobrskati po ponudbi trgovcev. 

Dejansko najdemo v segmentu vrtnega pohištva zelo dobre možnosti, ki včasih vključujejo tudi oblazinjeno pohištvo. S takšnimi kosi dobro pokrijemo vse prioritete, ki jih imamo pri izbiri udobnega zunanjega pohištva za vrt ali teraso.

Na vrt sodijo tudi sedežne garniture!

Če ciljamo na optimalno udobje, bomo gotovo pomislili na to, da bi na vrt preselili kar sedežno garnituro iz dnevne sobe. A to na srečo ni potrebno, saj imamo na voljo tudi zunanje sedežne garniture, ki so za tovrstno uporabo bistveno bolje prilagojene. 

To je izredno udobno pohištvo, ki bo gotovo navdušilo vsakogar, ki tudi od zunanjega pohištva pričakuje predvsem udobje. To ni vedno prioriteta pri vrtnem pohištvu, zato je še kako dobrodošlo, da imamo na izbiro tudi takšne kose, s katerimi lahko zunanje površine popestrimo in bolje opremimo.

Zunanje sedežne garniture običajno opremljajo kakšne terase in druge kotičke, kjer bomo preživeli nekaj več časa. Ustvarimo lahko zelo prijeten in udoben ambient, to pa tako, da uredimo okolje še s kakšnimi dodatki za teraso ali vrt. 

Izbiramo med različnimi opcijami, zelo priljubljene so razne lučke in druge možnosti osvetlitve, hitro pa najdemo tudi atraktivno dekoracijo in kakšne posebne funkcionalne dodatke. A gotovo bodo v osrčju te zbirke opreme vedno izstopale zunanje sedežne garniture, ki nudijo glavno uporabno funkcijo.

Kaj nudijo zunanje sedežne garniture?

Od tega pohištva lahko pričakujemo predvsem udobje, ki za vrtno pohištvo ni značilno. Gre za premišljeno zasnovane in dobro oblazinjene kose, ki jih lahko brez skrbi uporabimo za sprostitev in počitek. 

Poleg tega bomo veseli tudi drugih odlik zunanjih sedežnih garnitur. Običajno je to precej prilagodljivo pohištvo, pomembno je predvsem to, da lahko mehke materiale odstranimo in pospravimo, gotovo jih bomo želeli tudi oprati. Morda bo možno pohištvo tudi na drugačne načine prilagoditi, kar je spet vedno dobrodošlo. 

Posrečene so zložljive garniture, ki jih enostavno pospravimo in tako vedno optimalno izkoristimo razpoložljivi prostor.

Treba je omeniti tudi to, da so zunanje sedežne garniture zelo lepo oblikovane in se podajo v vsak ambient. Naredijo prav poseben učinek na terasi ali vrtu, poleg tega omogočajo tudi uporabo kakšnih dodatkov. Dobro se ujamejo tudi z drugo opremo, ki skrbi za posebno udobje na vrtu.

Za udobje so nepogrešljivi še vrtni ležalniki

Že res, da prav sedežne garniture povezujemo z udobjem, saj so dobro oblazinjene in zelo mehke. Nič manj udobni pa niso ležalniki, ki jih uporabljamo na drugačne načine, a za isti namen. Gotovo se želimo s takšnim pohištvom predajati sprostitvi, zato je zelo pomembno, da izberemo dober ležalnik.

Na srečo lahko kar preko spleta pobrskamo po ponudbi vrhunskega zunanjega pohištva. En izmed poudarkov v tej ponudbi so tudi vrtni ležalniki. V pestri ponudbi dovršenih modelov sodobnega pohištva bomo gotovo našli izdelke, ki nam bodo posebej zanimivi. 

vrtni-ležalnik

Pri ležalnikih gotovo velja dejstvo, da je v ospredju vrtnega pohištva predvsem udobje, saj so ti kosi zasnovani ravno s tem namenom, da omogočajo počitek in sprostitev. Pričakujemo, da bomo lahko brez težav našli kakovostno pohištvo, ki nam to res ponuja kar na domačem vrtu.

Vrtni ležalniki se izkažejo za zelo vsestranske

Omeniti gre še dodatno prednost, ki jo imajo ti ležalniki. Namreč to, da se zelo dobro obnesejo v vsakem okolju in za vsak namen. Namestimo jih lahko na vrt, zelo posrečeni so recimo ob bazenu. A prav tako dobro se znajdejo na terasi, ki je idealen ambient za takšno opremo. Ležalnik lahko namestimo celo na balkon, če imamo dovolj prostora. Nekateri ležalniki so zelo prilagodljivi in jih lahko spremenimo v bolj kompakten stol, tako da tudi balkon lahko dobro opremimo.

Takšne ležalnike pa včasih vzamemo celo s seboj na dopust ali izlet, saj so praktični in enostavno zasnovani, včasih so tudi zložljivi. Seveda pa se moramo odločiti za prave izdelke, vrtno pohištvo je lahko posebej prilagojeno tudi za en sam namen v domačem okolju.