V katerih primerih so priporočljiva avtomatska vrata?

V katerih primerih so priporočljiva avtomatska vrata?

05/10/2020 Off By Uredništvo

Najpogosteje avtomatska vrata asciiramo z raznimi nakupovalnimi centri, večjimi poslovalnicami, trgovinami, bankami, vendar obstajajo trenutki tudi v življenju posameznikov, kjer lahko avtomatska vrata na zelo hiter, enostaven in diskreten način izboljšajo življenjski slog in kvaliteto življenja določenih posameznikov. Najpomembneje je predvsem to, da se za to možnost odločimo samo če smo prepričani, da je to investicija, ki nam bo koristila na dolgi rok ,drugače je to lahko nekaj, kar je po nepotrebnem le dražja investicija v bivalni prostor. 

Najpogosteje se kot privatniki za avtomatska vrat predvsem osredotočajo osebe, ki so gibalno ovirane oziroma imajo v družini nekoga, ki je gibalno oviran in mu želijo, vsaj v njegovem domu, omogočiti čim več prostosti gibanja, ki pa jo avtomatska vrata prav zagotovo zagotavljajo. Na nek način je to lahko tudi investicija v prihodnost, saj obstaja velika verjetnost, da bomo z leti potrebovali pripomočke za hojo in premikanje nasploh, še posebej, če imamo že v otroštvu težave z gibanjem ali imamo kronične težave s sklepi oziroma mišicami, mogoče živčevjem.

V takem primeru se najpogosteje odločamo za avtomatska vrata, ki pa so tudi estetskega izgleda, kot so na primer drsna steklena vrata. V bistvu niti ni nujno, da so drsna steklena vrata tudi avtomatizirana, saj so vsa drsna vrata precej bolj enostavna za odpiranje tistim, ki imajo težave z gibanjem, vseeno pa je to lahko neka dodatna vrednost na dolgi rok. Prav tako se nekateri odločajo za drsna steklena vrata kot prehod med prostori kot sta kuhinja in jedilnica, tako da lahko zajezijo vonjave kuhe v sami kuhinji, ali pa zato, ker želijo vizualno povezavo med prostori, vendar vseeno mir. Kljub temu drsna steklena vrata niso standard v večini gospodinjstev, vendar lahko prinesejo v prostor veliko stila in karakterja, ki bi se drugače porazgubil po prostoru.