V iskanju stanovanja – na kaj biti pozorni?

V iskanju stanovanja – na kaj biti pozorni?

09/22/2018 Off By Uredništvo

Vsekakor se veliko preveč ljudi za najem stanovanja ne pozanima dovolj dobro in prav it tega razloga se jih veliko opeče. Morda ugotovijo, da je najemnina za njihove prihodke prevelika ali pa, da stanovanje ni primerno za njih. Zato je pomembno, da že pred iskanjem stanovanj opravite par pomembnih dejavnikov, ki vam bodo vsekakor v veliko pomoč pri finančnih in drugih vprašanjih. Zelo popularne so definitivno nepremičnine Ljubljana – predstavljajo namreč središče naše države in veliko jih je tudi zelo lepo urejenih, luksuznih. Seveda pa vsakdo nima finančnih sredstev, s katerimi bi si to lahko privoščil – a to še ne pomeni, da mora to postati nemogoče. Nepremičnine Ljubljana so cenovno vsekakor višjih vrednosti, kot morda v kakšnem manjšem kraju a če iščete v njenem okrožju, boste že tukaj lahko neprimerno prihranili.

Poglejte tudi velikost stanovanj – ali res potrebujete toliko sob, če boste denimo stanovali sami? V primeru, da res želite prihraniti in si morda s časom pridobiti večje in bolj luksuzno stanovanje, boste morali z denarjem delati zelo racionalno. Ko torej pregledate vaše finančne prihodke in zmožnosti ter kraj in način stanovanja se lahko podate na lov. Vsekakor lova na apartmaje ne pustite na zadnje minute – v popolnem svetu morate z iskanjem začeti najmanj tri mesece pred vašo selitvijo. Veliko dosedanjih najemnikov morajo tudi obvestiti svoje najemodajalce o svoji selitvi v naprej in večina območij zahteva od najemnikov da dajo obvestilo najmanj 30 dni pred selitvijo.

Medtem ko so funkcije, ki jih želite v stanovanju lahko zelo specifične za vaš življenjski slog, pa obstaja nekaj osnovnih stvari ki jih morate iskati. To so vsekakor cena, prevoz, udobje in pa varnost, ki je pomembna za predvsem družine in njihove otroke. Kljub temu, da boste stanovanje imeli le v najemu, mora najemodajalec zagotoviti vašo varnost, zasebne vhode in pa primerne ključavnice na vseh vratih.