Učinkovito čiščenje tal

Učinkovito čiščenje tal

11/28/2019 Off By Uredništvo

Tla so lahko relativno enostavna za čiščenje, lahko pa predstavljajo tudi velik izziv. Po eni strani gre namreč za lepo urejeno, ravno in odprto površino, po drugi strani pa so zaradi vpliva gravitacije ravno tla na stalnem udaru raznih madežev in umazanije, tako da imamo pogosto opravka z zelo trdovratnimi madeži. Če se opremimo z ustreznimi pripomočki, bo delo veliko lažje. Česar ne moremo opraviti z metlo, bomo lahko uspešno opravili s sesalnikom ali parnim čistilnikom!

Parni čistilec tal je odlična ideja za tiste, ki se soočajo s čiščenjem različnih površin in bi bili radi dobro pripravljeni na vse mogoče madeže in trdovratno umazanijo. S paro se namreč lahko lotimo tudi občutljivejših materialov, saj ne potrebujemo dodatnih čistilnih sredstev, prav tako je sama para dokaj nežna do takšnih materialov. Posebej uporaben pa je parni čistilec tal na trdnih tleh, predvsem na ploščicah, kjer se odlično izkaže. Vsekakor gre za vsestransko uporabno napravo, ki jo lahko dobro izkoristimo tako pri domačem čiščenju kot pri raznih nalogah, s katerimi se soočajo profesionalni čistilni servisi. Ker je za nameček parni čistilec tal tudi cenovno dokaj ugoden, skorajda ni izgovora, da takšne naprave ne bi uporabljali.

Med sesalniki imamo na voljo različne rešitve, posebej pa pri čiščenju tal izstopajo tiste, ki nam omogočajo uspešno čiščenje kakšne posebne umazanije. Omenimo sesalnik za pepel, ki se prava rešitev za tiste, ki imajo odprt kamin ali drugo kurišče v stanovanju. Prav tako je seveda sesalnik za pepel uporaben na prostem, povsod, kjer imamo opravka s pepelom, a najbolj se izkaže v zaprtih prostorih, kjer je pepel še posebej težko pospraviti. Sesalnik za pepel je tej nalogi povsem prilagojen, odlične rezultate pa doseže zahvaljujoč finemu filtru, ki ne prepušča drobcev pepela, ter ojačanim delom v notranjosti, ki brez težav preživijo tudi stik z vročo žerjavico.