Tudi po nesreči se vaše življenje ne konča!

Tudi po nesreči se vaše življenje ne konča!

09/01/2021 Off By Uredništvo

Nesreča nikoli ne počiva, kar lahko hitro občutimo tudi na lastni koži. Različne grožnje vsakodnevno predstavljajo tveganje za poškodbe, prav tako pride lahko do kakšnih bolezni, ki močno omejijo delovanje našega telesa. 

Najpogosteje se pokažejo posledice pri delovanju okončin, zato imamo težave z mobilnostjo. To je velika nevšečnost, a vseeno poznamo tudi dobre rešitve, ki nam povrnejo mobilnost in omogočajo dokaj normalno življenje tudi po takšni nezgodi.

Prva izbira je dober invalidski voziček

V primeru omejene mobilnosti bomo verjetno posegli po opremi, ki se uporablja za pomoč v takšnih situacijah. 

Najprej dobimo invalidski voziček, ki je že lahko zelo koristen pripomoček. S takšno opremo smo namreč nekoliko bolj svobodni, sami lahko premagujemo poti in živimo dokaj samostojno, tudi če težko hodimo ali pa sploh ne moremo stati na lastnih nogah. 

Če se lahko še poganjamo z rokami, je invalidski voziček lahko že zadosten za samostojno življenje. Seveda se bo treba precej prilagoditi, a z dobro opremo uspešno premostimo največje ovire, ki jih imajo v vsakdanjem življenju invalidi. 

invalidski-voziček

Ponudba invalidskih vozičkov odpira številne rešitve, ki so zelo učinkovite in lahko naredijo veliko razliko. Splača se torej pobrskati po ponudbi uglednih trgovcev s tega področja, podjetje Rehapar se ukvarja prav s trženjem opreme za mobilnost. 

Našli bomo odlične rešitve za mnoge situacije, hitro se izkaže, da imamo več možnosti z dobrimi učinki. Že enostaven in poceni invalidski voziček je lahko prava izbira, še bolj zanimivi pa so pogosto kakšni bolj dovršeni izdelki.

V ponudbi invalidskih vozičkov lahko najdemo sodobne modele, ki delujejo na električni pogon in imajo pogosto še širok nabor kakšnih dodatnih funkcij. 

Takšno opremo lahko zelo dobro izkoristimo, sploh kakšni uporabniki, ki imajo večje težave z mobilnostjo, bodo takšnih rešitev izjemno veseli. 

Posebnost je tudi v tem, da lahko takšno opremo dobro prilagodimo svojim potrebam in odgovorimo prav na tiste potrebe, ki jih ima posameznik pri uporabi invalidskega vozička.

Električni invalidski voziček

Prepričljivi so že osnovni modeli električnih invalidskih vozičkov. To so vozički, ki imajo vgrajen električni pogon in jih ni treba ročno poganjati. 

Še vedno lahko dopuščajo tudi ročni pogon, kar je včasih nadvse dobrodošlo, a poti lahko premagujemo povsem brez truda preprosto tako, da se pustimo zapeljati električnemu pogonu.

 Tako je električni invalidski voziček kar priljubljena izbira, ki naredi veliko razliko v vsakdanu invalidov, ki tak pripomoček redno uporabljamo.

Takoj se nam odprejo nove možnosti, ki jih imamo z dobrim električnim vozičkom. Zapeljemo se lahko po raznih opravkih in opravimo tudi daljše poti, ne da bi pri tem potrebovali pomoč. 

Vsekakor je lahko električni invalidski voziček pomemben korak na poti do samostojnega življenja, saj nam omogoča bistveno več kot običajen voziček na ročni pogon. Seveda pa ne moremo pričakovati čudežev, tudi električni invalidski voziček potrebuje ustrezno prilagojene površine, ki jih ne dobimo povsod.

Splača se pobrskati po ponudbi in preveriti možnosti, ki jih imamo na tem področju. Včasih lahko dobimo električni invalidski voziček zelo poceni, kar je dobra rešitev za tiste, ki ne potrebujejo zelo napredne opreme. 

Prav tako imamo možnost izbire kakšnih naprednejših modelov, ki ponujajo mnoge dodatne funkcionalnosti. Tudi te možnosti so lahko izredno dobrodošle za invalide, ki iščejo dobre rešitve za svojo situacijo.

Cena za električni invalidski voziček

To pomeni, da bo tudi cenovni razpon za električne invalidske vozičke precej širok. Ponudba je namreč pestra in se precej razlikuje, na voljo so raznoliki modeli, med katerimi lahko izbiramo. 

Nekateri vozički so precej poceni, tudi če imajo električni pogon. Za takšne modele je treba običajno odšteti dobrega tisočaka, za to ceno že dobimo vsestranski električni invalidski voziček za osnovno rabo. 

Bolj priljubljeni pa so nekoliko dražji modeli, ki so bolj udobni, zmogljivi in zanesljivi. Stanejo po 2000 evrov in več, cene so pri naprednejših modelih lahko hitro zelo visoke.

Včasih se raje odločimo za električni invalidski skuter

Alternativo invalidskim vozičkom predstavljajo električni invalidski skuterji, ki so včasih lahko zelo posrečena rešitev. 

Moramo pa te možnosti dobro poznati, da lahko izkoristimo njihove prednosti. Izdelki se namreč precej razlikujejo in nikakor ni vseeno, za kakšno napravo se odločimo. Skuterji so praviloma cenejši od električnih vozičkov, nas pa to ne sme zavesti pri izbiri in nakupu.

V osnovi električni invalidski skuter niti ni namenjen invalidom, ki imajo velike težave z mobilnostjo. Tisti, ki ne morejo uporabljati svojih nog, bodo takšno napravo težko obvladovali. 

Skuter ima namreč manjši sedež, na katerem vzravnano sedimo. Nog pri upravljanju ne uporabljamo, moramo pa vzdrževati ravnotežje in stabilno sedeti na skuterju. 

Napravo upravljamo z rokami, krmilo je podobno kot pri kolesu ali skiroju oziroma pri običajnih skuterjih. 

Tako je električni invalidski skuter pravzaprav lahko precej enostavno zasnovan, ti izdelki so tudi cenejši, vseeno pa ponujajo zelo dobrodošlo alternativo invalidskim vozičkom, seveda za uporabnike, ki lahko takšno napravo upravljajo.

Komu je namenjen električni invalidski skuter?

Med najpogostejšimi uporabniki takšne opreme so starejši, ki težko hodijo in ne morejo sami opravljati kakšnih daljših poti oziroma dlje časa stati na enem mestu. 

Močno olajšajo mobilnost tistim, ki se zaradi bolečin ali utrujenosti izogibajo opravkom, tudi električni invalidski skuter lahko povrne samostojnost in odpira nove možnosti v življenju. 

Prav tako dobrodošel je tak pripomoček za druge gibalno ovirane osebe, pa tudi za tiste, ki sicer lahko sami hodijo, a se hitreje utrudijo ali pa se soočajo s kakšnimi bolečinami. 

To niso le starejši in invalidi, včasih uporabijo takšno opremo tudi nosečnice, oseben s prekomerno telesno težo, lahko tudi tisti s kakšnimi poškodbami ali kroničnimi bolečinami. 

električni-invalidski-voziček

Tako je električni invalidski skuter zelo vsestranski pripomoček, ki je izredno dobrodošel povsod tam, kjer pogosto preživimo več časa na nogah. 

Pogosto si ga lahko preprosto izposodimo, imajo ga recimo v kakšnih večjih nakupovalnih središčih, ob turističnih atrakcijah, v kakšnih muzejih in v podobnih okoljih, kjer se dlje časa zadržimo.

Še bolj praktičen je lahko zložljiv invalidski voziček

Pri izbiri invalidskega vozička smo zelo pozorni na razne lastnosti, ki bodo ključno vplivale na izkušnjo pri uporabi. 

Upoštevamo vse mogoče detajle, saj se hitro tudi podrobnosti izkažejo za odločilne. Ne mislimo pa le na tiste faktorje, ki neposredno vplivajo na udobje in počutje uporabnika, temveč tudi na lastnosti, ki pridejo bolj do izraza v drugih situacijah. 

Na primer, ko je treba voziček pospraviti ali kam prenesti. V takšnih okoliščinah se najbolje obnese zložljiv invalidski voziček, ki je zelo praktičen.

Tak voziček bomo lahko enostavno pospravili ali umaknili, ko ni v uporabi. Posebej praktična je takšna oprema ob kakšnih prevozih, saj okornega vozička ne moremo enostavno spraviti v avto, tudi če imamo prazen prtljažnik. 

Če je voziček zložljiv, pa ga lahko enostavno vzamemo s seboj v vsakem vozilu. S tem, da se odločimo za zložljiv mehanizem, še ne sprejmemo kakšnih kompromisov pri delovanju in uporabnosti vozička, torej lahko ohranimo vse običajne prioritete.

Zložljiv invalidski voziček ima lahko tudi električni pogon

Tako so nam na voljo tudi električni zložljivi vozički, kjer so zelo premišljeno zasnovani modeli, prilagojeni za popolno mobilnost ne glede na način uporabe. 

Ti vozički so zanesljivi in zmogljivi, omogočajo udobno uporabo na raznih površinah. Prav tako pa je možno napravo enostavno zložiti in pospraviti oziroma vzeti s seboj. 

Lahek in okreten invalidski voziček ponuja bistveno boljšo izkušnjo pri uporabi, ne da bi bile potrebne velike prilagoditve. 

Če gre še vedno za zmogljiv električni voziček, bomo gotovo deležni kar najboljše izkušnje v vsaki situaciji. Takšen zložljiv invalidski voziček je zelo vsestranski in prepriča širok krog različnih uporabnikov. 

Ni namenjen le invalidom, temveč lahko prav tako dobro služi tudi raznim drugim osebam z omejeno mobilnostjo.

Voziček ali skuter za starejše

Včasih imamo v mislih točno določene prioritete, ki jih iščemo pri invalidskih vozičkih. To velja predvsem za invalide, ki se pri mobilnosti soočajo s specifičnimi omejitvami. Naslovimo jih z izbiro vozička, ki ponuja ustrezne funkcionalnosti. 

Drugače pa je pri uporabnikih, ki nimajo tako jasno oblikovanih potreb. Takšnim namenom pogosto odgovarja skuter za starejše, ki je zasnovan tako, da je zelo vsestranski in enostaven za uporabo, nudi pa splošno podporo pri mobilnosti v različnih okoljih.

Pričakujemo lahko, da bo skuter za starejše v veliko pomoč, ne glede na to, za kakšno napravo gre in kakšne so potrebe posameznika. 

skuter-za-starejše

Takšen skuter pomaga tistim, ki težko hodijo ali težko sploh stojijo. Ponuja udobno mesto za počitek in omogoča enostavno vožnjo naokoli. Skuter nima kakšnih posebnih funkcij, odlično pa opravlja svojo ključno nalogo in močno izboljša mobilnost za tiste, ki ne morejo več sami opravljati dolgih poti ali dlje časa stati. 

Prava ponudba lahko predstavi odlične modele za različne namene, spletna trgovina Rehapar.si ima posebno kategorijo prav za električne skuterje, ki pomagajo pri mobilnosti.

Večinoma je namenjen tak skuter za starejše, ki pa seveda niso edini uporabniki. Z omejeno mobilnostjo se srečamo še v mnogih drugih situacijah. Recimo v primeru, da nas doleti kakšna poškodba. 

Če imamo nogo v mavcu, bomo težko pohajkovali naokoli, tudi če imamo bergle. V takšnem primeru je skuter za starejše zelo posrečena rešitev. Seveda priskoči na pomoč tudi drugim osebam z omejeno mobilnostjo, zato je vsestranska rešitev, o kateri se splača premisliti. 

Še posebej, če najdemo ugodno ponudbo ali pa si skuter za starejše preprosto izposodimo.