Toplotna črpalka z ustrezno močjo

Toplotna črpalka z ustrezno močjo

07/29/2020 Off By Uredništvo

Toplotna črpalka mora biti ustrezno močna, saj bo le tako lahko brez težav ogrevala naš dom. Če bomo kupili toplotno črpalko s premalo delovne moči, si pozimi ne bomo uspeli zagotoviti toplih prostorov. Veliko kupcem se je že zgodilo, da so po določenem času uporabe svoje nove toplotne črpalke ugotovili, da ni dovolj močna za njihove potrebe. 

Toplotna črpalka ravno ako ne sme biti premočna, saj s tem zmanjšuje ekonomsko učinkovitost. Torej je izrednega pomena, da si pri nakupu zagotovimo ustrezno svetovanje in pomoč pri izbiri. Tudi strokovnjaki se namreč včasih zmotijo pri izračunu potrebne moči toplotne črpalke. Zato nikakor ni priporočljivo, da se tega lotimo sami. 

Toplotna črpalka je torej lahko različno močna. Njena moč lahko znaša od 4 kilovatov to 25 kilovatov. Ponudniki navajajo, da najpogosteje prodajo modele, ki zagotavljajo 11 kilovatov moči. E so optimalne za vse starejše hiše, ki jih uporabniki obnovijo. Če pa se odločimo za gradnjo nove nizko energijske hiše, si lahko kupimo toplotno črpalko, ki bo dosegala 6 kW moči. 

Klimatske naprave energijskega razreda A+++

Klimatske naprave spadajo v različne energijske razrede. Energijski razred vsake naprave uporabniku pove, koliko električne energije nam bo naprava porabila med svojim delovanjem. Na trgu obstajajo modeli klimatskih naprav, ki so cenovno izredno dostopni in zagotavljajo odlično delovanje in majhne stroške za električno energijo. 

Klimatske naprave delujejo izredno tiho, zato nas med svojim delovanjem zagotovo ne bodo motile. Proizvajalci klimatskih naprav se zavedajo, da morajo biti vse naprave, ki so vgrajene znotraj hiše, izredno tihe. Nihče si ne želi imeti naprave, ki bi s svojim ropotanjem motila mir in spokojnost doma. 

Klimatske naprave so običajno opremljene s sedem stopenjskim ventilatorjem, ki omogoča enostavno uravnavanje delovanja in temperature znotraj določenega prostora. Določeni modeli nam omogočajo tudi upravljanje naprave preko telefona ali tablice, kar pomeni, da jo lahko prižgemo že, ko smo še vedno v službi.