Tiskarna za tisk promocijskega materiala

Tiskarna za tisk promocijskega materiala

03/21/2021 Off By Uredništvo

Profesionalne tiskarske storitve so še vedno zelo cenjene in iskane, čeprav papirnate dokumente vse bolj nadomeščajo digitalne datoteke. Nekaterih tiskovin digitalne različice nikakor ne morejo nadomestiti, zato ima dobra tiskarna še vedno zelo mamljivo ponudbo.

Tiskarji večinoma ciljajo na poslovne stranke, ki se zanimajo za tisk poslovnih tiskovin in promocijskega materiala. Na obeh področjih je kar nekaj izbire, tako da je pametno izbrati tiskarno, ki ima res široko ponudbo in lahko odgovori na vse potrebe svojih strank. Seveda pa je veliko odvisno od tega, kaj sploh potrebujemo. Mnoge poslovne in promocijske tiskovine se uvrščajo med dokaj enostavne, nekatere pa so precej zahtevne in terjajo uporabo posebne opreme in naprednih tiskarskih tehnik. Tega seveda ne more opraviti kar vsaka tiskarna, zato je treba še posebej pozorno izbrati pravega ponudnika.

Tiskarne ne izbiramo le na podlagi nabora različnih storitev oziroma tiskovin, ki jih lahko izdelajo. Prav tako smo pozorni na nekatere druge odlike, ki pridejo v poštev prav pri večjih naročilih poslovnih in promocijskih tiskovin. Potrebujemo prilagodljivega in odzivnega tiskarja, ki lahko ponudi dobre pogoje za nakup in plačilo, omogoča hitro dobavo in dostavo na naslov podjetja. Takšna tiskarna s svojimi odlikami upraviči tudi nekoliko višjo ceno, čeprav lahko pričakujemo, da bodo stroški pri teh naročilih dokaj ugodni.

Dobra tiskarna lahko izdela odlične izdelke, tudi knjige in druge zahtevne tiskovine

Storitve, ki jih nudi vsaka tiskarna

V praktično vsaki tiskarni lahko pričakujemo nabor osnovnih storitev, po katerih je največ povpraševanja. Predvsem za poslovne tiskovine je ta ponudba zelo značilna, pa tudi pri promocijskih izdelkih izstopajo nekatere opcije, ki jih pogosto koristimo.

Med poslovnimi tiskovinami najdemo predvsem pisarniški material in manjše uporabne tiskovine. Potrebujemo recimo vizitke, dopisne liste in kuverte. Prav tako pogosto koristimo storitve, ki jih ponuja profesionalna tiskarna, tudi za tisk etiket, nalepk in drugih uporabnih tiskovin, ki jih potrebujemo pri opravljanju svoje dejavnosti. Včasih pa izberemo še kakšne druge izdelke, na primer označevalne table, zastave in podobno.

Promocijske tiskovine nudijo še več izbire. Značilen je tisk plakatov in letakov, te tiskovine se uvrščajo med najpomembnejše storitve v ponudbi profesionalnih tiskarjev. Vsaka večja tiskarna lahko ponudi tisk plakatov in letakov, ob tem pa lahko pričakujemo še širši nabor uporabnega promocijskega materiala. Že z digitalnim tiskom je možno pripraviti raznovrstne promocijske nalepke, zgibanke, zloženke in podobno, sitotisk pa odpira še mnoge opcije za tisk na razne druge materiale, predvsem tu izstopa možnost priprave promocijskega tekstila. Specializirana tiskarna lahko ponudi še pripravo drugih promocijskih izdelkov, recimo svetlobnih napisov, ali pa graviranje, tiskanje na predmete, vžiganje v les … To niso storitve, ki jih nudi vsaka tiskarna, zato bo treba v iskanje takšnega ponudnika vložiti več časa in truda.

Tiskarna za posebne promocijske izdelke

Nekatere tiskarne so dobro prilagojene posebnim potrebam pri pripravi promocijskega materiala. Pri izvedbi promocijskih akcij seveda potrebujemo razne tiskovine, predvsem gre tu za tisk plakatov in letakov, morda tudi nalepk, zloženk in podobnega materiala. A prav tako izdelujemo promocijske izdelke iz drugih materialov. Priljubljene so kape, majice, torbe in drugi tekstilni izdelki, za katere se uporablja sitotisk. Če ponuja tiskarna tampotisk, lahko pričakujemo tudi ugodne možnosti tiskanja na pisala, vžigalnike, USB ključke in podobne manjše izdelke, ki se pogosto uporabljajo kot promocijska darila.

Tiskarna lahko poleg običajnega promocijskega materiala ponudi tudi posebne izdelke

Včasih lahko tiskarna ponudi tudi večje promocijske izdelke, ki nimajo več toliko veze s samim tiskanjem. Gre za izdelavo velikih reklamnih ali označevalnih tabel, svetlobnih napisov, zastav in podobnih izdelkov. Za to vsekakor potrebujemo zanesljivega in izkušenega izvajalca, ki lahko pripravi takšne izdelke.

Tiskarna za manj zahtevne naročnike

Ni pa nujno, da bodo storitve profesionalnih tiskarjev koristili le tisti, ki pripravljajo kakšne večje promocijske akcije ali potrebujejo tiskovine za svoje podjetje. Posamezniki se radi odločajo za tisk fotografij, ki je priljubljena storitev tudi v večjih tiskarnah. Najboljšo izkušnjo pri tem lahko ponudi spletna tiskarna, ki omogoča izvedbo celotnega postopka kar preko spleta. Za naročilo uporabimo spletno aplikacijo, kjer pripravimo fotografije za tisk, včasih lahko izbiramo tudi med različnimi formati in izdelki, kot so recimo fotoknjige in albumi. Takšna tiskarna je lahko zelo posrečena rešitev, če nas zanima tisk fotografij, sploh če je na drugi strani spletne aplikacije zanesljivo in izkušeno podjetje, ki uživa določen ugled na tem področju.

Manj zahtevne stranke povprašujejo tudi po drugih storitvah, ki jih mora imeti praktično vsaka tiskarna. Ne gre več za večje in uglednejše tiskarne, temveč tudi za druge izvajalce, ki jih lahko enostavno najdemo že ob sprehodu po mestu, še posebej v bližini izobraževalnih ustanov. Največ povpraševanja je po enostavnem tiskanju in fotokopiranju, saj še vedno pogosto potrebujemo dokumente na papirju. Značilno je tiskanje seminarskih nalog, delovnih listov, kopiranje zapiskov in druge storitve, ki odgovarjajo predvsem potrebam šolarjev in študentov. Naposled pridemo do tiska diplomskih nalog, ki pa že zahteva nekoliko bolj strokoven pristop in ustrezno opremo.

V vsakem primeru mora imeti tiskarna določene odlike, ki ključno odločajo o izkušnji naročnika. Tudi za enostavne naloge se splača izbrati uglednega in izkušenega ponudnika!