Težave z ogrevanjem avtomobila

Težave z ogrevanjem avtomobila

06/01/2018 Off By Uredništvo

Čeprav nas doma tudi pozimi pozdravi udobno talno gretje, morda celo avtomatizirano ogrevanje, ki ga lahko upravljamo na daljavo, se ne moremo dolgo razvajati v varnem in toplem udobju domače hiše. Treba se bo odpraviti v avto in na pot, pri tem pa seveda ne moremo pričakovati prijetnih sobnih temperatur, vsaj nekaj časa ne, dokler se avto ne ogreje. To ni le manjša nevšečnost, temveč lahko tudi precejšnja nevarnost – zaledenela stekla ovirajo pogled in povzročajo druge težave. Dobro je torej poskrbeti za učinkovito ogrevanje avtomobila. Talno gretje sicer ne pride v poštev, imamo pa na voljo nekatere prepričljive alternative, če izberemo pravi avto z bogato opremo.

Učinkovito ogrevanje seveda lahko pričakujemo predvsem od znamk, ki ponujajo bogato serijsko in dodatno opremo. S tega vidika ne moremo zgrešiti, če izberemo znamko Ford. Ta vozila so že tako ali tako zelo dobro opremljena, torej predstavljajo idealno možnost za nadgradnje z dobrim ogrevanjem. Nov Ford bo gotovo že opremljen z učinkovitim ogrevalnim sistemom, morda celo takšnim, ki ga je možno zagnati na daljavo. Čisto možno pa je, da v ekstremnem mrazu to ne bo dovolj. V takšnih primerih lahko uporabimo dodatno opremo, ki bo zelo učinkovito rešila nastale težave. Ena opcija je pomožni grelec, ki za delovanje uporablja kar dizel. Električni grelci ne pridejo v poštev, saj hitro izpraznijo akumulator, ki je v zimskem času še posebej ranljiv. Morda bo novi Ford že imel vgrajen grelec, verjetno pa bo možno opremo še nadgraditi. Veliko lahko na tem področju stori dober mehanik. Z nekaj iznajdljivosti lahko vgradi celo talno gretje, najbolj priljubljene opcije pa so seveda ogrevanje stekel, sedežev in krmila.

V vsakem primeru je pametno rešitev za zaledenela stekla in mrzlo notranjost avtomobila poiskati že pravočasno, preden smo v jutranji naglici soočeni s konkretno težavo ravno v trenutku, ko se nam najbolj mudi.