Tampotisk na zahtevne površine

Tampotisk na zahtevne površine

07/10/2021 Off By Uredništvo

Čeprav lahko tiskamo na vse mogoče materiale in tudi na kakšne bolj razgibane površine, se te naloge lahko izkažejo za zelo zahtevne. Če načrtujemo preprost tisk na papir, lahko vedno pričakujemo odličen končni rezultat, delo opravimo kar sami doma ali v praktično vsaki tiskarni za ugodno ceno. Zahtevnejša opravila pa ne ponujajo tako enostavnih rešitev, najti moramo tiskarno, ki je pripravljena na takšno delo. To je tudi tisk na zahtevne površine in materiale, kar se opravlja s tampotiskom.

Predvsem se ta tehnika uporablja za tisk na plastiko in podobne površine, pri katerih se srečamo z nepredvidljivimi izzivi. Na srečo je tampotisk dovolj prilagodljiv, da lahko vedno pričakujemo dober rezultat pri tiskanju. Tako lahko izdelamo atraktivne končne izdelke z vrhunskim tiskom.

Tampotisk za drobne motive na plastični podlagi

Najbolj značilni so manjši plastični izdelki, ki jih želimo opremiti s podrobnim natisom. Pogosto so to kemični svinčniki, vžigalniki, USB ključki in podobni izdelki, ki se morda uporabljajo kot promocijska darila ali pa jih želimo z natisom opremiti za druge namene. V takšnih primerih je tampotisk odlična izbira. Motiv se na površino odtisne s pomočjo mehke gobice, ki se prilagodi vsaki površini. Zelo natančen in razločen odtis naredimo tudi na ukrivljeno površino kemičnega svinčnika ali na druge nepravilne površine plastičnih izdelkov. To pomeni, da imamo pri tisku na takšne podlage skoraj neomejene možnosti, vedno lahko pričakujemo odličen končni rezultat.

Tiskarna za tampotisk

Moramo pa za tampotisk najti dobro tiskarno. S takšnim delom se ukvarja tiskarna R300, ki ponuja kakovosten tisk podrobnih motivov na zahtevne podlage. Pričakujemo lahko vrhunsko kvaliteto tudi pri zahtevnih projektih, saj gre za tiskarno, ki se specializira prav za takšne naloge. Najbolj zadovoljni bodo tisti, ki naročajo promocijski material in podobne izdelke, seveda pa s prilagodljivimi storitvami tiskarna brez težav odgovori tudi na potrebe drugih naročnikov.