Stropni ventilator iz aluminija

09/25/2019 Off By Uredništvo

Stropni ventilator za hlevske prostore je navadno narejen iz kvalitetnega aluminija, ki je lahek in izredno trpežen material. V hlevskih prostorih mora biti nameščena dobra prezračevalna naprava ali pa vsak kakovosten ventilator, ki nam služi za ohranjanje čistega in svežega zraka skozi celo leto. 

Stropni ventilator se navadno namesti v predele, kjer je zrak občutno slabši, saj bodo tam poskrbeli, za boljši zrak, ki bo na živali dobro deloval. Postale bodo bolj umirjene in sproščene. Hlevski ventilator mora biti popolnoma prilagojen živini in je s svoji delovanjem nikakor ne sme vznemirjati. Vsi kmetje, ki resnično skrbijo za svoje živali, jim omogočijo kvalitetno bivanje v hlevu. 

Stropni ventilator je izredno pomemben v hlevih, kjer so živali prisotne skozi celo leto. Nekateri kmetje svoje krave namreč pasejo tudi na odprtem. To je odličen način vzreje, saj so tako živali bolj proste in lahko vsakodnevno uživajo na soncu ter jejo svežo hrani, ki je najbolj koristna za njihovo prebavo in zdravje. V vročih poletnih dneh se tako lahko hladijo v senci dreves in grmičevja in ne potrebujejo stropnega ventilatorja za dobro počutje. 

 

Folija za silos za optimalno siliranje krme 

Folija za silos mora biti narejena tako, da bo preprečevala uhajanje plinov in bo tako omogočila nastanek odlične krme. Krma je narejena it trave, detelje ali koruze, ki morajo biti pravočasno in na pravilen način silirani. V kolikor nimamo s siliranjem nobenih izkušenj je dobro, da se pred pričetkom dela pri izkušenih kmetih pozanimamo, kako poteka priprava silirane krme. 

Folija za silos je nujen pripomoček, ki bo pripomogel, k dobremu tesnjenju in tako k dobri ohranitvi kvalitetne prehrane za živino. Strokovnjaki kmete vedno opozarjajo, da mora biti krma pripravljena s siliranjem resnično dobro narejena. V nasprotnem primeru bo žal neprimerna za prehranjevanje živali, saj ne bo imela vseh potrebnih snovi, ki jih živina potrebuje.