Stellar cena ima velik potencial za prihodnost

Stellar cena ima velik potencial za prihodnost

10/28/2021 Off By Uredništvo

Napovedovanje prihodnosti je ena izmed tistih veščin, ki bi si je želel prav vsak akter na kripto trgu. Če bi znali ugotoviti, kaj se bo dogajalo z vrednostmi kriptovalut, bi lahko zelo dobro unovčili svoje investicije in prišli do bajnih zaslužkov. Že zdaj pa to počnejo tisti, ki se jim to posreči, zelo uspešni pa so tudi trgovci in investitorji, ki se dobro posvetijo pravim kriptovalutam. Z nekaj znanja in spretnosti, predvsem pa s pravimi informacijami, lahko dobro napovejo gibanje vrednosti in izkoristijo rast cen. Tudi za Stellar cena lahko ponudi zanimive priložnosti, saj je to valuta, ki ima v prihodnosti velik potencial.

Zgodovina te valute je sicer podobna kot pri večini drugih obetavnih kriptovalut, ki so dobro preživele obe obdobji razcveta kriptovalut v letih 2018 in 2021. V tem času je vrednost močno poskočila in prinesla velike zaslužke tistim, ki so Stellar že imeli, novi investitorji pa so se v tem času opekli, saj so cene kriptovalut kasneje v letu 2018 padale. A s povratkom v letu 2021 Stellar dokazuje, da je to izredno zanesljiva kriptovaluta, ki bo lahko tudi v prihodnje investitorjem ponudila marsikaj zanimivega.

Gotovo pa je pametno vedeti kaj več o tehnologiji, ki deluje v ozadju. Tu imamo opravka z naprednimi rešitvami, ki upravičujejo vrednost kriptožetonov XLM.

Kako je utemeljena za Stellar cena?

Pri kriptovalutah ni vedno povsem jasno, zakaj imajo takšno vrednost, kot jo imajo. Pravzaprav je to ena izmed zanimivosti, predvsem pri tistih valutah, ki se ne naslanjajo specifično na kakšno predhodno valuto ali novo tehnologijo. V tem primeru nihče ne ve, kakšna bi morala biti cena, borze postavljajo svojo ceno zgolj na podlagi povpraševanja in ponudbe. To ni povsem zanesljivo za trgovanje z nižjimi tveganji, cena je lahko zelo nepredvidljiva.

Ravno zato so zelo priljubljene in cenjene tiste valute, ki lahko svojo ceno upravičijo tudi na druge načine. Tudi za Stellar cena temelji na stvarnih rešitvah, ki niso odvisne le od povpraševanja in ponudbe na trgu.

Pogosto se za Stellar cena primerja tudi z vrednostjo drugih kriptovalut

Stellar je namreč platforma, ki omogoča izvajanje ugodnih čezmejnih plačil. Gre za odprtokodni decentraliziran protokol, ki se uporablja predvsem za pretvorbo med kriptovalutami in fiat denarjem. Tu se uporablja žeton XLM, ki je s svojo vrednostjo vezan na vrednost tega sistema. Tako lahko pričakujemo, da bo za Stellar cena sledila trendom pri uporabi teh tehnologij. Če sodimo po trenutnih trendih, ima Stellar vsekakor velik potencial, saj ponuja koristno rešitev za vakum v finančnem sektorju – tu se kripto rešitve vse bolj prebijajo v stvarni svet in takšne rešitve so zelo cenjene.

Kaj pomeni Stellar cena za investitorje?

Mnogi investitorji pri izbiri pravih kriptovalut gledajo ravno na to, kako je vrednost utemeljena in kakšna tehnologija stoji v ozadju. Če gre za rešitve z velikim potencialom, seveda lahko pričakujemo, da bo vrednost rasla, morda celo poskočila do rekordnih vrednosti. Če pa rešitve nimajo potenciala, se lahko tudi opustijo in kriptokovanci zamrejo. S tem investitorji izgubijo svoje vložke, zato je dober premislek naravnost kritičen.

Kaj nam torej sporoča za Stellar cena? Glede na gibanje lahko predvidevamo, da bomo tudi v prihodnje spremljali trend rasti. Je pa cena tu v soodvisnosti z mnogimi drugimi kripto rešitvami za finančni sektor. Poleg tega je Stellar specifično nastal kot konkurenca platformi Ripple, tako da gre zdaj za boj za prevlado – ni nujno, da imata ti dve valuti zdaj obratno sorazmerno vrednost, saj je povpraševanja po teh rešitvah vedno več in obe platformi lahko pridobivata na vrednosti. Sploh s splošnim razcvetom kriptovalut lahko pričakujemo zanesljivo rast. A naposled bo verjetno prevladala ena izmed teh rešitev. Bržkone bo ravno za Stellar cena vztrajno rasla, saj je to rešitev, ki je nastala kot odgovor na pomanjkljivosti platforme Ripple, je pa slednja nekoliko bolj uveljavljena. Tako se tu pojavlja zanimiva dinamika, ki jo je pametno spremljati in jo lahko tudi dobro izkoristimo. Investitorji te kriptovalute redno spremljajo in iščejo prave priložnosti za investicijo, pravi trenutek pa nastopi, ko najdemo dobro ceno.

Za Stellar cena lahko odpre pravo priložnost za nakup

Kakšna je za Stellar cena?

Ravno zato nas zanima za Stellar cena, da se lahko odločamo o nakupu ali prodaji. Specifično nas zanima cena za Stellar Lumen, ki je kripto žeton, uporaben za opravljanje transakcij na tej platformi. V zadnjem času je cena precej nestanovitna, a trenutno precej višja, kot je bila v času mrka med letoma 2018 in 2020. Takrat je cena padla tudi pod 5 centov na enoto, zdaj je na okoli 33 centih na enoto. To pomeni za skoraj 10x večjo vrednost za tiste, ki so opravili nakup ob pravem času. Tisti, ki so prodali Stellar na vrhuncu v maju 2021, pa so za enoto dobili več kot 47 centov, kar je odličen izkoristek investicije. Pravo obdobje za nakup je torej zaenkrat minilo, splača se nekoliko počakati. Je pa morda pametno premisliti o prodaji za tiste, ki nočejo preveč tvegati s posedovanjem negotovih kripto valut.