Servis peči v Ljubljani

Servis peči v Ljubljani

03/28/2020 Off By Uredništvo

Servis peči moramo zaupati le prvim izkušenim mojstrom, ki bodo temeljito in strokovno pregledali našo peč. V slovenskih domovih lahko najdemo več različnih tipov kurilnih peči. V mestih ima veliko posameznikov plinsko meč, saj se večina prebivalcev večjih mest greje na mestni plin. Na vaseh pa se najpogosteje pojavlja kurilna peč na trda goriva, saj prebivalci vasi radi kurijo na drva, ki jih pridobijo iz lastnih gostov in parcel. 

Servis peči se tako razlikuje glede na vrsto peči. Vsakemu servisu pa je skupno, da morajo biti serviserji dobro podkovani z znanjem, da ne bi naredili več škode kot koristi, medtem ko bi se trudili odpraviti napako. 

Servis peči uporabniki peči ne potrebujejo velikokrat. Peči so zelo dobro narejene in lahko več let zaporedoma nemoteno delujejo. Če pa pride do okvare, bomo potrebovali serviserja, ki bo napako hitro odkril in jo tudi odpravil. V zimskem času si namreč ne moremo privoščiti, da bi dolgo časa čakali na popravilo, saj peč skrbi, da je naš dom topel in prijeten. 

 

Talno gretje ima veliko prednosti 

Talno gretje se je v zadnjih letih izredno razširilo tudi v slovenskih domovih. Vsakdo, ki na novo zida svoj dom, bo skoraj zagotovo vgradil cevi za talno gretje. V preteklosti, ko se je talno gretje šele uveljavljalo, so ljudje mislili, da tak način ogrevanja ne more primerno ogreti hišnih prostorov in da nam lahko ogreje le noge. Dandanes vsi vemo, da to ni res. 

Talno gretje je izredno učinkovito in varčno. Temperaturo idealno porazdeli po prostoru in tako naredi optimalen prostor za bivanje. Prednost talnega gretja je tudi ta, da lahko koristi obnovljive vire energije in zato ga lahko povežemo s toplotno črpalko. Najpomembnejše pa je to, da v hiši ne bomo imeli presuhega zraka in tudi manj prahu, kar se večkrat pojavi pri navadnemu radiatorskemu ogrevanju.