Sedežne garniture s kakovostnim ogrodjem

Sedežne garniture s kakovostnim ogrodjem

03/16/2020 Off By Uredništvo

Čeprav vam mora biti izbrana sedežna garnitura všeč tudi po videzu, pa je najpomembneje, da najprej preverite njeno ogrodje oziroma okvir. Kakovostno ogrodje je namreč največje zagotovilo za dolgo dobo sedežne garniture.

Še najbolje je posegati sedežnih, ki imajo okvir narejen iz hrastovega lesa, bukve ali jesena. Noge sedežne garniture morajo biti del ogrodja oziroma na sedežno morajo biti pritrjene z vijaki. Na ta način je zgrajena optimalna baza, ki omogoča vrhunsko stabilnost in tudi preprečevanje kakršnih koli premikov.

Če se na to področje izbire sedežne garniture ne spoznate ravno najbolje, vam priporočamo, da prodajalca pohištva povprašate, s kakšnimi spojkami je povezan okvir. Če so posamezni deli ogrodja med seboj dobro oziroma čvrsto povezani, vam bo garnitura služila bistveno dlje časa.

Še ena od pomembnejših zadev pri izbiri sedežne garniture je tudi vrsta vzmetenja. Ugotovili boste, da proizvajalci sedežnih uporabljajo najrazličnejša polnila; tudi naravna, kot sta, na primer, račje in gosje.

Kazalo vsebine

Usnjene sedežne po meri

Ker vam kakovost sedežne garniture pomeni prav tako kot sam videz, je velika verjetnost, da boste izbiro preusmerili na usnjene sedežne.

Usnjene sedežne so lahko različno zasnovane, izbira pa ni odvisna samo od vašega okusa, temveč v veliki meri tudi od prostora, kamor jo nameravate postaviti.

Morda boste pod drobnogled vzeli kotne usnjene sedežne, ki so tudi sicer zelo priljubljena izbira. Če v salonih s pohištvom ne boste našli ustrezne sedežne iz usnja za svoje potrebe, potem jo boste morali dati izdelati po meri.

Dobre in ugodne proizvajalce pohištva po meri lahko najdete tudi s pomočjo spleta, kjer na svojih spletnih straneh oziroma v spletnih prodajalnah predstavljajo vse svoje izdelke. Z njim se dogovorite za srečanje na vašem domu, kjer bo naprej opravil vse potrebne meritve, nato pa vam bo še ustrezno svetoval pri izbiri okvirja, polnila oziroma vzmetenja ter še vsega ostalega, kar sodi poleg.