Šamotne plošče so visoko kakovostni in vzdržljivi proizvodi

07/16/2020 Off By Uredništvo

Podobno kot vse druge šamotne izdelke, tudi šamotne plošče uvrščamo med visoko kakovostne in vzdržljive proizvode, ki prenesejo izredno visoke temperaturne obremenitve, zato ni nič nenavadnega, da se tovrstni izdelki uporabljajo v situacijah, kjer so prisotne visoke temperature. Šamot je narejen iz mešanice posebne gline in primesi, ki je zaradi posebnih postopkov ognjevaren, za razliko izdelkov, ki so izdelani iz običajno žgane gline.

 

Šamotne plošče so izdelane s pomočjo vlečenja, stiskanja ali prešanja gline in drugih materialov. Njihova življenjska doba je izredno dolga, uporaba pa izjemno vsestranska, zato so nam na voljo v različnih dimenzijah. Običajno se uporabljajo kot podlaga na katero postavimo kaminski vložek, z manjšimi šamotnimi ploščami pa se obloži kurišče znotraj kaminskega vložka. Bistveno je, da se šamotne plošče ob kurjenju v kaminu segrejejo in toplota se enakomerno porazdeli po obodu kamina, potem pa se oddaja v prostor še dolgo potem, ko zaključimo s kurjenjem.

 

Izdelava dimnika s pomočjo ponudnika z ogromno izkušenj

 

Izdelava dimnika je zahteven postopek h kateremu je potrebno pristopiti skrbno in odgovorno. To pomeni, da je lahko kakršnakoli napaka ali malomarnost pri njegovi izdelavi lahko usodna in ima trajne posledice. Zato je vsekakor najboljša rešitev, da za izdelavo dimnika poiščemo primernega ponudnika dimniških sistemov, ki ima na ta tem področju ogromno izkušenj in veliko strokovnega znanja. Brskanje po spletu je tako najhitrejši in najpreprostejši način, s katerim bomo prišli do kakovostnega dimnika.

 

Ponudba različnih dimniških sistemov je danes resnično zelo pestra. Ker pa je izbira odvisna od številnih dejavnikov, posvet s strokovnjakom nikoli ni odveč, saj bo le tako izdelava dimnika zadovoljila vsem varnostnim in zakonskim predpisom. Izbrani ponudnik, ki ima na področju dimniških sistemov ogromno izkušenj in dolgoletno tradicijo, pri svojem delu uporablja izključno kakovostne materiale, ki imajo izjemno dolgo življenjsko dobo, zato je večja verjetnost, da bo imel vaš dimnik tudi optimalen vlek.