Registracija blagovne znamke v Sloveniji poteka preko usposobljenih podjetij

Registracija blagovne znamke v Sloveniji poteka preko usposobljenih podjetij

04/07/2020 Off By Uredništvo

Registracija blagovne znamke v Sloveniji lahko poteka zelo hitro in gladko. Seveda to pomeni, da se med registracijo ne pojavijo nobeni pozivi urada. V tem času nihče ne sme vložiti ugovora na našo blagovno znamko, kar se pa žal zgodi velikokrat. Če torej poteka vse gladko, bo naša blagovna znamka lahko registrirana v roku šestih mesecev. 

Registracija blagovne znamke v Sloveniji navadno vseeno poteka malce dlje oziroma vsaj osem mesecev, saj so postopki registracije dolgotrajni. Zato je dobro, da v primeru registracije računamo, da bomo morali počakati vsaj eno leto. Tako med celotnim postopkom ne bomo razočarani in neučakani. 

Registracija blagovne znamke v Sloveniji potrebuje dobro predpripravo. To pomeni, da moramo pred podano prijavo urediti veliko podrobnosti. Vedeti moramo za katero območje bomo zaščitili blagovno znamko. Lahko se odločimo le za zaščito na slovenskem ozemlju ali pa tudi na evropskem. 

Registracija blagovne znamke v Sloveniji najlažje poteka s primernim zastopnikom. To so namreč odlični poznavalci celotnega postopka in nam bodo najhitreje priskrbeli vse kar je potrebno za registracijo. Zastopnik nam bo pomagal tudi v primeru, da bomo odkrili kršitelja naše blagovne znamke in nam predlagal možne rešitve v takem primeru. 

Registracija blagovne znamke v Sloveniji mora potekati preko zastopnika tudi zato, ker bomo tako v registracijo vložili veliko manj energije in truda. Zastopnik bo poskrbel, da bo naša prijava in registracija popolna. Sami bomo zagotovo izpustili kakšen pomemben detajl, ki nam bo še dodatno podaljšal čakalno dobo za odobritev patenta. 

Registracija blagovne znamke v Sloveniji naj zato raje poteka pod budnim očesom strokovnjakov, ki nam bodo znali svetovati in nas usmerili na pravo pot. Zastopniki bodo tudi preverili, če mogoče že obstaja takšna blagovna znamka, kot bi jo radi sami registrirali in nas tako rešili morebitnih kršitev blagovne znamke, ki so zelo kaznovane.