Radiatorsko ogrevanje je še vedno izredno priljubljeno

Radiatorsko ogrevanje je še vedno izredno priljubljeno

04/15/2020 Off By Uredništvo

Radiatorsko ogrevanje je v zadnjih letih postalo malce manj uporabno, saj se je večina ljudi že privadila na talni način ogrevanja, ki nudi veliko bolj ekonomično možnost za gretje vseh prostorov v hiši. Tudi radiatorje pa lahko povežemo z nekaterimi tipi toplotnih črpalk, kar pomeni, da je lahko tudi radiatorsko gretje veliko cenejše, kot je pri ogrevanju na klasično plinsko peč. 

Radiatorsko ogrevanje zahteva postavitev dovolj velikih radiatorjev v vsak prostor, ki ga želimo v zimskem času ogrevati. Poznamo več tipov radiatorjev. Klasični radiatorji stanovanje ogrevajo s pomočjo tople vode, ki se pretaka po njihovih ceveh. Lahko pa si namestimo tudi električne radiatorje, ki bodo stanovanje ogrevali s pomočjo električne energije. 

Radiatorsko ogrevanje bomo skoraj zagotovo potrebovali v kopalnici, kje  je izredno priročno imeti radiator v obliki lestve. Nanj namreč lahko obesimo vse mokre brisače, ki se vsakodnevno naberejo potem, ko se celotna družina zvečer umije in stušira. Zato v kopalnici kljub talnemu ogrevanju potrebujemo klasični radiator, ki bo sušil mokre brisače in oblačila. 

 

Servis toplotnih črpalk v okolici Ljubljane

Servis toplotnih črpalk moramo opraviti vsako leto, če želimo da bo naša nova toplotna črpalka imela dolgo življenjsko dobo. V vedno več slovenskih domovih lahko najdemo toplotno črpalko, saj je ogrevanje s pomočjo te revolucionarne naprave izredno ekonomično in učinkovito. Toplotna črpalka za svoje delovanje izkorišča obnovljive vire, kot je zrak, zemlja in voda. 

Servis toplotnih črpalk postaja vsako leto bolj iskan, saj ima vedno več novogradenj nameščeno eno izmed toplotnih črpalk, ki so na trgu. Ljudje se v večini primerov še vedno največkrat odločajo za toplotno črpalko, ki koristi toploto zraka. 

Servis toplotnih črpalk zrak – zrak, je tako najbolj zaželen. Seveda pa imamo tudi modele zrak – voda, kar pomeni, da se nastala toplota uporablja za ogrevanje vode, ki je napeljana v sistemu talnega gretja.