Prihranek pri nakupu prenosnika

Prihranek pri nakupu prenosnika

12/18/2019 Off By Uredništvo

Pri nakupu računalnika seveda ni pametno varčevati, lahko pa vseeno kaj prihranimo, ne da bi s tem ogrožali svoje končno zadovoljstvo. A to morda ne bo enostavno, saj ne moremo izdelkov preprosto razvrstiti po ceni in izbrati najcenejšega – pobrskati bo treba po ponudbi in odkriti računalnik, ki za svojo ceno ponuja največ. Imamo pa pri tem nekaj posrečenih bližnjic.

Refurbished računalniki

Lahko se recimo odločimo za računalnike, ki niso povsem novi in so zato v ponudbi po bistveno nižji ceni. Najbolj varna izbira te vrste so refurbished računalniki. To so tovarniško obnovljeni računalniki, ki so brezhibno delujoči in pripravljeni na uporabo, niso pa povsem novi. Včasih gre za vračila kupcev, morda za razstavne eksponate in testne modele, lahko pa kar za neprodane zaloge. Na ta način torej lahko dobimo praktično nov računalnik, s katerim gotovo ni nič narobe, je pa cena bistveno nižja. Takoj, ko se računalnik ne more prodati kot povsem nov, namreč cena močno pade, zato ponujajo refurbished računalniki odlično priložnost za prihranek brez tveganja. Naprave so preverjene in brezhibne, proizvajalci in prodajalci pogosto tudi za refurbished računalnike nudijo garancijo.

Tablični računalniki

Če se odločamo za prenosni računalnik, bo morda dober nadomestek tudi tablica oziroma hibridni tablični računalnik. ASUS ponuja zelo prepričljive modele računalnikov, ki kombinirajo prednosti tablic in prenosnikov. Gre za tablični računalnik, kateremu je priložena tipkovnica, s katero lahko uspešno razširimo funkcionalnosti tablice. Ker je tablični računalnik ASUS razmeroma zmogljiv in vsestransko uporaben, lahko mnogim uporabnikom ponudi odlično alternativo prenosniku. Tablice so praviloma cenejše, tudi tiste, ki se bodo pri uporabi izkazale prav tako dobro kot prenosniki. Seveda se splača pri nakupu tablice obrniti na zanesljive in uveljavljene znamke, ravno zato je tablični računalnik ASUS zelo dobra izbira. Možno je dobiti naprave, ki so povsem primerljive z bistveno dražjimi prenosniki.