Presenetite otroka z izvirnim darilom! Najboljša otroška darila v letu 2021

Presenetite otroka z izvirnim darilom! Najboljša otroška darila v letu 2021

12/24/2021 Off By Uredništvo

Pogosto smo v dilemi kakšno darilo naj kupimo otroku za Božič, Miklavža, rojstni dan in podobne priložnosti. In verjetno smo najbolj zadovoljni, če čutimo, da smo kupili uporabno darilo za otroka. Pravzaprav je Božič, Miklavž in novo leto čas, ko kupimo in prejmemo največ daril. Če ste se tudi vi znašli v situaciji, ko morate kupiti otroku izvirno darilo za Božička in nimate ideje, vam tukaj ponujamo nekaj nasvetov kako izvedeti in kupiti, kar si otrok želi.

Živimo v času ko so trgovine v predprazničnem času bogato založene in obiskane. Trgovci se dobro zavedajo današnjih potrošnikov zato, je v tem času na otroškem oddelku še posebno pestro, pisano in polno igrač.

Za majhne otroke priporočam, da ne kupujte preveč. Ko se odločate za nakup novoletnih daril, kupite raje eno igračo, ki je starosti in razvoju otroka primerna. Najboljše so didaktične igrače ali igrače, ki jih je možno nadgraditi s starostjo otroka (npr. kocke, sestavljanke), in takšne, ki spodbujajo kreativnost.

Večje otroke vprašajte kakšne so njihove želje, naj vam jih zaupajo ali mogoče celo zapišejo na list papirja – pišite Božičku. Večji otrok lahko že samostojno napiše pismo, manjšim otrokom pa pomagajte pri sestavi pisma. Zakaj ne bi tudi vi pisali Božičku? Pišite mu o svojih skritih ali ne skritih željah, ki jih imate. Izmed vseh napisanih želja opazujte kaj bi si vaš otrok najbolj želel prejeti.

Za malčke ni nikoli dovolj plastelina, lahko kupite tudi barve za tekstil, s katerimi lahko skupaj poslikate kakšne prtičke, ali pa kakšno belo majico. V bolje založenih trgovinah lahko kupite flomastre za tekstil in naj si otrok sam poslika majčko. Lepo darilo so tudi lepljive barve za okna, kjer dobite še podloge z zanimivimi motivi. Darila, iz katerih lahko otrok sam izdela svoj izdelek, so vedno dobrodošla in jih nikoli ni preveč. Takšna darila so kvalitetna in prinašajo veliko veselja, pa tudi vzgojne elemente (vztrajnost, čut za estetiko, zadovoljstvo ob lastnem izdelku, pohvala,…).

Za starejše otroke lahko podarite tudi lepo darilo – nekaj, kar ni stvar. npr. kakšna predstava (v tem času jih ne manjka), ali ogled živih ali postavljenih jaslic, karto za kopanje v bazenu.

Za dojenčka pa mislim, da ni potrebno posebej komplicirati, kupite lahko kakšen body, pojoče igračke, potrebščine za kopanje itd.

Če ste ustvarjalna duša, pa kakšno malenkost izdelajte sami. Takšna darila so vredna največ!

Večje otroke lahko spodbudite k dobrodelnosti in skrbi za druge. Igrače s katerimi se ne igra več lahko podari drugim otrokom. Nekateri strokovnjaki svetujejo, da je smotrno, če otrokom ne izpolnite vseh želja naenkrat, naj kakšna ostane še za drugo leto.

Verjemite s srcem, da se vam želje lahko uresničijo!

Kako izbrati pravo darilo za otroka?

1. Če le imate možnost je najlažje, da vprašate starše, kaj bi otrok rad

Če otroka poznate osebno, pomislite ali je kakšna stvar, ki jo je pred kratkim omenil, da mu je všeč in je še nima.

V nasprotnem primeru pomislite na izdelke in darila, ki bi lahko bila primerna za otroka ter nato odločitev preverite še pri starših ali bližnjih prijateljih (če je otrok starejši).

 

 

2. Pomagajte družini ali mamici z malčkom ter podarite oblačila, igrače ali nujne potrebščine

kot so: plenice, živilski proizvodi, mazila,itd. Bodite pozorni na dejstvo, da malčki hitro prerastejo neko stvar, tako da ne zapravljajte preveč sredstev in fokusa na en »oddelek«.

 

3. Denar vložite v igrače in izobraževalno – zabavne aktivnosti za majhne otroke.

Bodite pozorni na izdelke, ki imajo etikete “Za starost 3 let in več ” ali “12 mesecev do 24 mesecev«. Kocke, velike talne sestavljanke in plastelin so super za to starostno skupino, saj otroci radi razmišljajo in uporabljajo mentalno simulacijo. Bon za kreativno delavnico je tudi lahko odlična ideja za pet let starega otroka.

 

4. Izberite več interaktivnih iger in igrač za starost od 6 do 8 let.

Stvari, kot so kompleti za ustvarjanje, punčke, akcijske figure, itd. Namesto nakupa živali, jim raje podarite delavnico ali komplet za izdelavo le te.

 

5. Ne obupajte, če ne najdete, ali ne veste kaj točno bi podarili otrokom med 9 do 11 letom.

Nekaj idej vključuje: CD-je, DVD-je, oblačila, (ki so jih izrecno zahtevali), MP3 predvajalniki, vstopnice za kino, video igre, zbirateljske karte, umetniške stvari ali računalniki.

Veseli bodo tudi:

  • Kompleti (znanost, čarovnija, električna vezja)
  • Namizne igre za otroke (Otroci otoka Catan, Človek ne jezi se, Activity).
  • Tradicionalne igre (šah, kartice, štiri v vrsto)
  • Knjige (Hura za fante, Hura za punce)

 

7. Kaj kupiti otrokom nad 8 let in najstnikom?

Fantje si ponavadi želijo s športom povezana darila, medtem ko dekleta cenijo več mode in bolj ustvarjalno usmerjena darila.

 

8. Slika na platnu

Slika na platnu za večje otroke je več kot lepo darilo, saj bo pustilo poseben pečat. Vrhunske slike na platnu bojo pričarale posebno noto.

 

9. Otroška posteljnina z risanimi junaki

Odlična ideja, ki se je razveselijo vsi otroci, je definitivno nova otroška posteljnina. Izberite takšno, da bo navdušila njih in ne vas.

 

Več idej za otroška darila najdete na videu: