Poceni kritine za manjše enostavne objekte

09/12/2019 Off By Uredništvo

Domači mojstri in vrtičkarji za svoje delovanje potrebujejo cel kup produktov, ki jih veselo prodajajo v tehničnih trgovinah in vrtnarskih centrih. Nemalokrat se zgodi, da si vrtičkarji želijo postaviti svojo vrtno uto ali pa lopo za orodje. Tudi manjši rastlinjaki niso redkost, vsekakor pa bi si lahko mislili, da tehnične trgovine ponujajo vse potrebno za gladko delovanje teh posameznikov.

Vrtne lope in mali rastlinjaki so po uradni kategorizaciji enostavni objekti, kar pomeni, da za postavitev le teh ne potrebujemo posebnih dovoljenj, niti jih ne rabimo prijavljati. Zato se taki objekti gradijo večinoma iz lesa ali pa iz drugih materialov, primernih za gradnjo takšnih lahkih hišic. Za prekrivanje pa je vsem v pomoč lahka strešna kritina, ki omogoča enostavno prekrivanje streh brez težavnih pritrdilnih postopkov. Pvc kritina za enostavne objekte je narejena iz valovitega pvc materiala, ki je lahek, obstojen, zlasti pa primeren za rezanje s škarjami in pritrjevanje z lepilom ali kovinskimi žeblji. Taka pvc kritina je obstojna vsaj 10 let, če pa lepo ravnamo z njo, ni vrag, da ne bi zdržala še enkrat toliko. Poleg pvc kritine pa se zlasti za rastlinjake uporablja tudi polikarbonat kritina, ki za razliko od prve prepušča svetlobo in je tako bolj prijazna do rastlin, ki rastejo pod njo.

Za malo močnejše lope, ki imajo pravo konstrukcijo iz lesa in so namenjene dolgotrajni uporabi, pa se priporoča salamander okna. Ta veljhajo kot zelo trajna rešitev, ki bo brez težav zadovoljila slehernega uporabnika. Po vseh možnih kriterijih so salamander okna najboljša izbira na trgu, vsaj kar se fleksibilnosti tiče. Tako dobra so salamander okna ravno zaradi robustnosti in dejstva, da zdržijo precej dolgo tudi pod močnim sončnim obsevanjem. Še ena prednost pa je njihova izjemna toplotna izolativnost, kar jih uvršča v sam vrh okenskih rešitev.