Ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico

12/04/2020 Off By Uredništvo

V kopalnici so površine redno na udaru vodnih curkov in visoke vlage, pomisliti pa moramo še na nekatere druge pogoste obremenitve. Pomembno je, da je prostor dobro pripravljen na uporabo in se v njem počutimo prijetno, za kar seveda v veliki meri poskrbi oprema. Ne moremo pričakovati dobre izkušnje, če ne poskrbimo najprej za dobro kopalniško opremo. 

Medtem ko pogosto mislimo predvsem na večje naprave in aparate, moramo še prej prostor primerno oblikovati in opremiti z osnovno opremo. To so seveda tudi keramične ploščice, ki imajo v kopalnici izjemno pomembno nalogo. Uporabljamo keramiko, ki je vsestranska in se odlično obnese v tej vlogi. Dosežemo lahko idealne funkcionalne učinke, seveda pa pričakujemo tudi možnost svobodnega oblikovanja vizualnega vtisa, kar je v sodobnih kopalnicah prav tako pomembno.

Kazalo vsebine

Keramične ploščice v kopalnici

Kakšne ploščice uporabljamo v kopalnici? Posebej pomembno je, da dobro poskrbimo za zaščito tal. To omogočajo talne ploščice, s katerimi dobro prekrijemo celotno površino tal. Pomisliti moramo na največje potencialne probleme, ki jih naslovimo na ta način – predvsem na zastajanje vode v kakšnih nedostopnih ali neopaznih kotičkih. Kakovostne keramične ploščice preprečujejo pronicanje vode skozi keramiko, kar bi lahko močno škodilo betonski plošči in drugim materialom pod ploščicami.

Prav tako imajo ploščice za kopalnico še druge pomembne funkcionalne naloge. Dobro morajo biti odporne na vodo, kar običajno pomeni, da jih bo tudi dokaj enostavno čistiti. V kopalnici moramo vzdrževati visok higienski standard, na srečo pa lahko keramične ploščice enostavno očistimo z vodo in čistilom. Seveda je pametno, da poskrbimo za dobro zračenje, da vlaga ne zastaja v kotičkih prostora.

Naposled pa imajo ploščice za kopalnico seveda tudi to nalogo, da prispevajo k vizualnemu vtisu, ki ga dobimo ob vstopu v prostor. Ravno ploščice so v kopalnici običajno najbolj izrazit element, pokrivajo največjo površino, tako pa nudijo tudi največ potenciala za oblikovanje lepega vizualnega učinka.