Peleti po ugodni ceni

Peleti po ugodni ceni

06/16/2020 Off By Uredništvo

Peleti so na voljo v različnih specializiranih trgovinah, kjer ponujajo različne artikle za ogrevanje. Ker predstavljajo peleti izredno ugoden način ogrevanja, postajajo vse olj priljubljeni. Uporaba peletov je odlična tudi za centralno ogrevanje, saj uporabniku omogoča, da ima avtomatsko doziranje peletov in odličen izkoristek glede na ceno peletov. 

Peleti so zelo enostavno dobavljivi. Prodajajo se tudi v manjših vrečah, tako jih imamo doma lahko tudi tisti, ki nimajo veliko prostora za shrambo in za spravilo. Najmanjše vreče s peleti so namreč velike le 15 kilogramov. Pelete lahko kupimo v vsaki trgovini, kjer prodajajo gradbeni material. Zadnja leta pa so na voljo tudi na bencinskih črpalkah. 

Peleti so izdelani iz biomase, ki nastane pri mletju ostankov lesa. Navadno so izdelani iz različnih vrst lesa, ki pa enako dobro gorijo. Vsekakor pa ne smejo vsebovati lubja in strupenih ter umetnih primesi. Ker se po ogrevanju na pelete ustvari izredno malo pepela, nam peči ne bo potrebno vsakodnevno čistiti. To je odlična novica za vse uporabnike ventralnega ogrevanja na drva, saj bodo tako imeli veliko manj dela. 

 

Briket cena je pogost vpis v spletna mesta

Briket cena v splet vpisujejo tudi uporabniki centralnih peči na drva, saj so idealni tudi zanje. Čeprav so bili še pred časom ljudje precej skeptični do peletov, saj so se jim zdeli nenaravni, so jih sčasoma sprejeli in sedaj se tako ogreva vedno več Slovencev, ki imajo doma še vedno centralno peč na drva. 

Briket cena tako v splet vpišejo vsi tisti, ki jih v prvi vrsti zanima, koliko bodo morali odšteti za nakup večje količine briketov. Ceno pa nato primerjajo z enako količino drvi. Kupci nato hitro opazijo, da so briketi cenovno zelo ugodni in so tako odličen nadomestek za drva. Izdelani so iz neobdelanih čistih delcev lesa ter nato stisnjeni s pomočjo visokotlačne pare.