Paletni viličar doseže najtežje dostopna mesta v skladišču

Paletni viličar doseže najtežje dostopna mesta v skladišču

08/24/2020 Off By Uredništvo

Z iznajdbo palet se je uporabnost viličarja še povečala, saj je njihov transport, nakladanje in razkladanje na takšen način bistveno bolj učinkovito. Zato ni nič presenetljivega, da se je ponudba viličarjev v zadnjih letih povečala in so nam danes na voljo viličarji na različne pogone, zmogljivosti in velikosti. Poleg klasičnih viličarjev, pa je nepogrešljiv del vsakega skladišča tudi paletni viličar oziroma paletni voziček, s katerim lahko na hitro prestavimo paleto in z njim dosežemo še tako težko dostopne kotičke v skladišču.

Delo s paletnim viličarjem je zelo enostavno in zanj ne potrebujete nobenega izpita za viličarja. Takšen ročni paletni viličar je tudi ekonomična rešitev za številne transporte na krajših relacijah, saj se ponaša z visoko nosilnostjo in enostavnim manevriranjem. Z njim lahko na zelo enostaven način premaknemo različne vrste palet, ne da bi pri tem obstajala kakršnakoli nevarnost, da bi se blago poškodovalo.

Električni paletni viličar za preprosto manipulacijo s paletami

Palete predstavljajo osnovo za montažo, skladiščenje, rokovanje in transport različnih materialov, kot so na primer izdelki, polizdelki in še marsikaj drugega. Njihova glavna prednost je v tem, da se nanje naloži blago, ki ga je na takšen način bistveno lažje premakniti, dvigniti ali razložiti z vozila. Seveda pa za to potrebujemo ustrezen delovni stoj, kot je električni paletni viličar, ki nam omogoča enostavnejšo manipulacijo s paletami.

Tako imenovana paletizacija v skladiščih rešuje mnogo problemov, vendar le, če je smiselno zastavljena in imamo za to vse potrebne pogoje. Električni paletni viličar nam je pri tem v veliko pomoč, saj z njim lahko na zelo enostaven in preprost način dvignemo paleto in jo odpeljemo na željeno mesto. Prednost električnega paletnega viličarja je v tem, da zanj ne potrebujete nobenega posebnega znanja, saj je upravljanje z njim zelo enostavno, poleg tega pa bomo prihranili pri stroških in prostoru.