Oprema za manjše dnevne sobe

Oprema za manjše dnevne sobe

09/09/2020 Off By Uredništvo

V sodobnih stanovanjih imamo le redko dovolj prostora za vgradnjo kakšne večje opreme. Običajno moramo biti precej pozorni na to, da razpoložljivi prostor optimalno zapolnimo z opremo, ki bo na tej površini ponudila kar največ funkcionalnosti. Še posebej pomembna je s tega vidika izbira sedežne garniture, saj je ravno ta kos pohištva med največjimi in najbolj pomembnimi v dnevni sobi. Če nimamo veliko prostora, se včasih splača razmisliti o alternativah, na voljo pa so tudi posrečeno oblikovane kotne sedežne garniture ter druge opcije, ki se lepo podajo v manjšo dnevno sobo.

Prav kotne sedežne garniture se uvrščajo med najbolj priljubljene izbire pri kupcih, ki nimajo veliko prostora za vgradnjo opreme. Kote namreč v stanovanjskih prostorih težko izkoristimo, vanje lahko postavimo le koš za smeti, morda kakšno stoječo svetilko ali manjšo mizico. Vseeno gre za uporabno površino, ki jo je pametno bolje izkoristiti. Splača se torej razmisliti o učinku, ki ga lahko prinesejo kotne sedežne garniture. S tem dobimo veliko, prostorno in udobno garnituro, hkrati pa privarčujemo s prostorom, ki ga nimamo na pretek. Na ta način je izkoristek površine optimalen, saj prav s postavitvijo v kot dosežemo kar najboljši učinek pri uporabi takšne sedežne garniture.

Čeprav imajo sedežne garniture seveda velik vpliv na izkoristek prostora v manjši dnevni sobi, ne moremo kar zanemariti preostale opreme. Tudi drugi kosi zavzemajo nekaj prostora in jih je pametno uskladiti med seboj in z drugo opremo. Spet pridejo posebej do izraza prav tisti kosi, ki so specifično oblikovani za manjše prostore in na majhni površini nudijo vse potrebne funkcionalnosti. S premišljenim izbiranjem takšnih kosov opreme lahko v manjši dnevni sobi dosežemo odlične učinke, po uporabnosti pa se lahko dobro opremljen prostor brez težav kosa tudi z bistveno večjimi dnevnimi sobami. Prav tako je možno v manjših dnevnih sobah doseči zelo posrečene vizualne učinke in poseben domač vtis.