Oprema, ki poenostavi delo na vrtu

Oprema, ki poenostavi delo na vrtu

05/18/2020 Off By Uredništvo

Dela je na vrtu kar precej, zato se moramo vedno opremiti s pripomočki, ki nam bodo pri tem pomagali. A na voljo imamo ogromno zbirko opreme, ki ni vedno najboljša izbira. Včasih se izkaže, da je oprema privlačna le na prvi pogled, v praksi pa ni posebej uporabna. Osredotočimo se torej na tiste izdelke, ki jih najbolj potrebujemo. 

Pomagati si moramo predvsem pri košenju trave. Tega ne počnemo več ročno, temveč nalogo zaupamo motornim kosilnicam. Tisti, ki želijo koristiti prednosti sodobne tehnologije, bodo prepoznali prednosti, ki jih nudi robotska kosilnica, drugi pa bodo izbrali samohodno ali sedežno kosilnico, ki jo upravljamo sami. Robotska kosilnica prinaša tudi prednosti, ki izvirajo iz učinkovitega električnega pogona – enake odlike lahko pričakujemo pri akumulatorskih kosilnicah. V vsakem primeru pa je pomembno, da dosežemo željen rezultat, v končni fazi namreč šteje le to, kaj kosilnica pusti za seboj. Res je, da robotska kosilnica delo močno olajša, pravzaprav ga kar odpravi, saj uporabnik na terenu nima kaj početi. Ni pa nujno, da bo trata res brezhibno pokošena. Včasih so še vedno najboljše kosilnice, ki jih upravljamo ročno, še posebej na manjših površinah.

Prav tako se ročno lotevamo tistih opravil, ki so nekoliko bolj občutljiva, to je recimo oblikovanje okrasnega drevja ali žive meje. Tudi v tem primeru se seveda poslužimo dobre opreme – delo močno poenostavijo škarje za živo mejo. Na voljo imamo tudi električne škarje za živo mejo, ki so posebej priročne in učinkovite, lahko pa rastlino pristrižemo tudi z močjo lastnih rok. Vedno pa moramo uporabiti pripomoček, ki se bo izkazal za najbolj uporabnega. Ni nujno, da delo najbolj poenostavi napredna oprema, že čisto osnovne škarje za živo mejo so lahko povsem dostojna izbira, še posebej če nimamo veliko dela. Ponudbe je dovolj, da lahko za vsako situacijo najdemo pravo rešitev.