Nujna in manj nujna kolesarska oprema

Nujna in manj nujna kolesarska oprema

11/09/2019 Off By Uredništvo

Za kolesarjenje ne potrebujemo veliko opreme, a po drugi strani pride za varno in udobno vožnjo na kolesu v poštev kar nekaj kosov dodatne opreme, ki naredi čisto drugačno izkušnjo. Čeprav ne gre za nujno opremo, bo dober kolesarski center ponudil dodatke, ki jih je smiselno uporabiti.

Največ pozornosti seveda namenjamo opremi, ki je največ v uporabi. Med dodatno opremo je to gotovo kolesarska čelada, ki za večino kolesarjev ni nujna oprema, a je v vsakem primeru zelo priporočljiva. Za mladoletne kolesarje je uporaba čelade nujna, tako da v tem primeru nimamo izbire, a tudi mnogi odrasli bodo z zanimanjem pobrskali po ponudbi čelad, ki jih predstavlja izbrani kolesarski center. Gre namreč za ključno opremo, ki zagotavlja varnost pri kolesarjenju v vsakem okolju, zato je priporočljiva uporaba prav na vsaki poti. Mnogi kolesarji se tega zavedajo, zato se kolesarska čelada pogosto uvršča kar med komplet nujne opreme, čeprav uporaba ni zakonsko zahtevana. V vsakem primeru pa je treba izbrati kakovostno opremo, ki bo lahko dobro opravila svoje delo. Kolesarska čelada lahko odloča o življenju in smrti, prav tako je ključni dejavnik, ki vpliva na resnost poškodb in udarcev, tako da vsekakor ni pametno sklepati kompromisov pri nakupu.

Kolesarski center bo v ponudbi svoje opreme gotovo predstavil tudi druge varnostne dodatke, predvsem ščitnike za kolena, komolce in dlani. To je uporabna oprema za tiste, ki se na kolesu lotevajo kakšnih posebej atraktivnih manevrov, kot seveda tudi za tiste, ki se šele učijo osnovnih spretnosti na dveh kolesih. Takšna oprema je zelo dobrodošla, če se nadejamo pogostih ali hudih padcev. Prav tako je pestra ponudba kolesarskih oblačil in drugih dodatkov, na primer nahrbtnikov, dobimo tudi razne torbice in dodatke za kolo. Vsak mora sam ugotoviti, kateri dodatki se bodo dejansko izkazali za uporabne.