Menabo nosilec poenostavi prevoz tovora

Menabo nosilec poenostavi prevoz tovora

02/01/2022 Off By Uredništvo

Avtomobil pogosto uporabljamo tudi za prevoz tovora, čeprav tu nimamo vedno pravih možnosti – če se ukvarjamo s kakšnimi težkimi ali nerodnimi tovori, bomo hitro spoznali omejitve našega vozila, tudi če nam morda ponuja dokaj prostoren prtljažnik. 

Veliko več možnosti bomo imeli, če lahko za prevoz tovora izkoristimo tudi streho. To nam omogoča univerzalni Menabo nosilec, ki je dobro prilagojen prav za ta namen. Omogoča nam namestitev tovora na streho vozila, kjer je bistveno več prostora za okoren tovor. Tako bomo notranjost vozila ohranili čisto in urejeno, tovor pa bomo učinkovito prepeljali do svoje destinacije.

Z uporabo strešnih nosilcev se nam odpirajo še nekatere druge možnosti, ki jih bomo s pridom izkoristili. Na nosilec lahko namestimo še drugo opremo, da bo prevažanje različnih vrst tovora enostavnejše, to opcijo lahko izkoristimo tudi za tovor, ki bi sicer lahko šel v prtljažnik. 

Posebej zanimivi pa so nosilci za kolesa, čolne in drugo posebno opremo, tudi tu nam Menabo nosilec ponuja dobrodošle možnosti, brez katerih prevoz tovora ne bo mogoč. Vse te opcije je treba spoznati, če želimo svoj avtomobil dobro opremiti z uporabno dodatno opremo.

Menabo nosilec je univerzalen za vsa vozila

Vozila se med seboj močno razlikujejo, ponujajo nam različne lastnosti. Seveda se razlikujejo tudi v tem, koliko prtljažnega prostora ponujajo in kakšne so dimenzije zadnjih vrat. A prav tako lahko naletimo na razlike v dimenzijah strehe, tako da niso vsi strešni nosilci dobro pripravljeni na različne vrste vozil.

Z enostavno namestitvijo omogoča Menabo nosilec nadgradnjo skoraj vsakega vozila

Menabo nosilec je univerzalen in se lahko prilagodi za različna vozila, glede dimenzij in oblik je kar dosti tolerance. Seveda bomo našli tudi kakšna vozila, ki namestitve takšnih dodatkov ne dopuščajo, a načeloma lahko z univerzalnim nosilcem opremimo praktično vse osebne avtomobile in kombije, pri katerih pogosto potrebujemo nekaj več prtljažnega prostora. Tako bomo dobro pripravljeni na vse mogoče naloge, ki vključujejo prevoz tovora.

Druga pomembna prednost univerzalnega nosilca pa je ta, da dopušča še namestitev dodatne opreme. Priljubljen dodatek so nosilci za kolesa Thule, ki omogočajo prevoz koles, čeprav v tej ponudbi najdemo tudi druge domiselne rešitve za ta namen. Na strešne nosilce namestimo tudi razne kovčke in drugo opremo, odvisno od tega, s kakšnim tovorom imamo opravka.

V vsakem primeru pa se Menabo nosilec izkaže za vsestransko opremo, ki je ni težko namestiti na vozilo. Nosilec je možno prilagoditi različnim dimenzijam in oblikam, kar sami ga lahko namestimo na avto, zato gre za odlično izbiro za vsakogar. Tudi tisti, ki se morda ne srečujejo s kakšnimi zelo zahtevnimi tovori, bodo hitro našli dobre ideje za uporabo dodatnega prtljažnega prostora, ki ga dobimo na ta način.

Menabo nosilec in drugi strešni nosilci

Univerzalni nosilec sam po sebi še ne ponuja kakšnih zelo uporabnih funkcij. Daje nam le prostor za namestitev preostale koristne opreme. Seveda pogosto dobimo Menabo nosilec v kompletu z drugo opremo, recimo s kovčki za prevažanje raznega tovora, a te izdelke kupujemo tudi posebej. To pomeni, da ni vse odvisno od samega strešnega nosilca, tu imamo proste roke pri izbiri dodatne opreme, ki jo uporabljamo na različne načine.

Ravno zato se pogosto odločamo tudi za druge opcije, kot so Cruz strešni nosilci, prilagojeni za prevoz koles. Ravno prevoz koles je pogosta naloga, ki je ne moremo enostavno rešiti. Kolesa ne moremo spraviti v prtljažnik, ne moremo ga niti enostavno namestiti na streho, če nimamo prilagojenega nosilca. Ravno zato potrebujemo nekaj posebne opreme. Na srečo dobimo tu kar dosti ponudbe, najbolje se obnesejo posebni strešni nosilci, ki so narejeni prav za ta namen. Namestijo se lahko na Menabo nosilec, lahko pa dobimo tudi posebno opremo, ki deluje samostojno in jo namestimo kar na vozilo. Seveda tudi v tem primeru dobimo nosilec, to so recimo Cruz strešni nosilci, tako da še vedno pričakujemo precej enostavno in zelo učinkovito namestitev, pa tudi široko uporabnost.

Menabo nosilec lahko nadomestimo z drugimi rešitvami

Pogosto je prevoz tovora na strehi zelo posrečena rešitev, s katero bomo povsem zadovoljni. A pametno je poznati tudi alternative, ki jih imamo na tem področju, saj se lahko izkažejo za zelo zanimive. To so recimo nosilci za kolesa Thule, ki se namestijo na vlečno kljuko vozila. Tisti, ki pogosto prevažajo kolesa, bodo namreč hitro spoznali nekatere omejitve in preglavice, ki jih imamo s strešnimi nosilci. Kolo je težko spraviti na streho in nazaj na tla, poleg tega s tem močno zvišamo višino avtomobila in vplivamo na aerodinamiko vozila. Nosilci na vlečni kljuki so zelo elegantno nameščeni za avtomobilom, omogočajo enostaven dostop in preprosto uporabo. 

Posebej posrečen je Menabo nosilec za tiste, ki z avtom prevažajo kolesa

To je le ena izmed alternativnih možnosti. Pogosto se seveda izkaže, da je najboljša izbira Menabo nosilec in prevoz tovora na strehi, sploh če uporabljamo elegantne strešne kovčke in podobno opremo. A včasih tovora ne moremo namestiti na streho, zato pa imamo na voljo še druge dobrodošle opcije. Veliko ponudbe dobimo tudi za kombije, avtodome in druga vozila, ne le za avtomobile.