Koristna oprema za lovce na terenu

Koristna oprema za lovce na terenu

09/05/2020 Off By Uredništvo

Pred odhodom na teren se mora vsak lovec prepričati, da ima pri sebi vse pomembne kose opreme, pa tudi tiste dodatke, ki morda niso tako pomembno, a vseeno pri lovu pogosto pridejo prav. Najbolje bo, da se dobro opremimo s tistimi kosi, ki pokrijejo vse mogoče potrebe na terenu, da imamo na voljo široko izbiro, s katero se lahko prilagodimo vsaki situaciji. V poštev pride široka zbirka opreme, ki je v ponudbi večjih trgovin z lovsko opremo.

Na prvem mestu gre izpostaviti opremo, ki se uporablja skupaj s strelnim orožjem. To so predvsem strelni daljnogledi, ki jih uporabljamo neposredno pri lovu. Strelni daljnogledi so nepogrešljiva oprema za večino lovcev, ki lovijo z dolgocevnim orožjem, prav pa pridejo tudi v drugih primerih. Poleg tega so do neke mere uporabni tudi pri drugih aktivnostih, čeprav za ta namen običajno s seboj vzamemo tudi običajen daljnogled. Vsekakor so strelni daljnogledi v veliki meri odgovorni za uspešen in prijeten lov, kar lahko zatrdimo tudi za drugo opremo, ki se pri lovu neposredno uporablja.

Kar nekaj pa je tudi takšnih kosov, ki služijo le temu, da celotno izkušnjo še izboljšajo. V poštev pride recimo tudi kamping oprema, ki je kot nalašč za lovce. Ni nujno, da se opremimo s celim kompletom, gotovo pa lahko uporabimo vsaj nekatere kose, ki jih ponuja kamping oprema. To je namreč oprema, ki se odlično znajde v naravi, je kvalitetna in vzdržljiva, ob tem pa ponuja uporabne funkcionalnosti. Posebej posrečeni so kakšni priročni kosi, recimo zložljivi stoli, prenosni bivaki, tudi kakšne podloge, odeje in druge vsestranske zadeve. Kamping oprema se na terenu lahko zelo dobro izkaže. Prav tako lahko lovec izkoristi raznovrstno drugo opremo, četudi ta morda primarno ni namenjena lovu. V končni fazi je pomembno to, da imamo pri sebi vso potrebno opremo za kar najboljšo izkušnjo.