Konkurenca ultra lahkih in tankih računalnikov

Konkurenca ultra lahkih in tankih računalnikov

04/08/2019 Off By Uredništvo

Če se zanimamo za nakup poslovnega prenosnika, ali smo samo nekdo, ki želi nekaj zelo zmogljivega, smo verjetno v svojem iskanju naleteli na zenbook proizvajalca asus. Ta nam omogoča polno uporabo vseh značilnosti prenosnega računalnika, ki smo jih vajeni v močno zmogljivi različici, ki je za dodatek še veliko lažja in tanjša od druge konkurence in s tem je zenbook primeren za vsakogar, ki potrebuje napravo, ki je dobro prenosljiva.

Alternativa takemu računalniku pa je apple ipad, ki slovi po svoji zmogljivosti in elegantnem designu, ki je hkrati ergonomski, vendar vseeno eleganten. Tudi to napravo predvsem odlikujemo zaradi njene prikladne velikosti, ki apple ipad naredi odlično prenosljiv, vendar moramo upoštevati, da je tudi alo manj zmogljiv kot zenbook in odvisno od dela, ki ga opravljamo lahko tudi manj prikladen, kljub njegovi velikosti.

Univerzalnost, ki jo ponuja zenbook in specializacija, ki jo ima apple ipad

Ker zenbook uporablja operacijski Windows je bolj prilagojen na osebne nastavitve uporabnika in ni odvisen od obstoječih aplikacij, ki so dostopne preko zaprte iOS trgovine, kot to velja za apple ipad, ki je omejen kar se tiče prilagajanja. Poleg tega je apple ipad posamezen zaprt sistem, ki je odvisen od drugih apple produktov.

Velika razlika med produktoma je tudi to, da nam zenbook ponuja zunanje izhode, ki jih jih apple ipad ne. Če uporabljamo stvari, kot so miška, ali če želimo povezati tablico na tipkovnico, bomo za to morali uporabiti bluetooth opcijo, pa še tu moramo paziti, da je kompatibilna z apple produktom. Zenbook nima teh problemov ravno zaradi standardne oblike prenosnega računalnika, vendar vseeno ponuja astnost touch zaslona, kar je za mnoge tista stvar, ki jih prepriča za končen nakup.

Če želimo nekaj, kar je pripravljeno na uporabo takoj je apple ipad prava zbira za nas, saj so vse potrebne aplikacije le nekaj dotikov stran, če pa želimo nekaj, kar se bolj prilagaja našim potrebam je zenbook produkt s katerim bomo bolj zadovoljni.