Kmetijska mehanizacija naj bo premišljeno izbrana

Kmetijska mehanizacija naj bo premišljeno izbrana

06/10/2019 Off By Uredništvo

Razvoja tehnologije na področju kmetijstva je bil v preteklosti vesel marsikateri kmet, saj mu je bistveno olajšalo delo na kmetiji. Različna kmetijska mehanizacija danes bistveno pripomore k lažjemu in bolj učinkovitemu delu na polju, hlevu ali gozdu. Danes si dela na kmetiji brez traktorja ne moremo predstavljati. Traktor pa ni edini del kmetijske mehanizacije. Tu so še razni okopalniki, podrahljač, nakladalne prikolice, kosilnice, brane in drugo.

Danes lahko zasledite pestro ponudbo kmetijske mehanizacije, vendar pa morate biti pri končni odločitvi vseeno malce previdni. Če želite, da vam bo kmetijska mehanizacija dolgo služila, potem izbirajte kakovostne stroje z dolgoletno tradicijo. Ker strojev tudi ne kupujete ravno vsak dan, vam svetujemo, da se pred tem temeljito pozanimate o kvaliteti uporabljenih materialov od katerih je kmetijska mehanizacija v največji meri odvisna. Poizvedbo boste najlažje in najhitreje opravili kar preko spletnega brskalnika, ki danes predstavlja glavni vir informacij.

Podrahljač učinkovito razporedi hranila v zemlji

Si predstavljate, da bi morali celotno posejano polje vrtnin na roko prekopati in zrahljati zemljo? Ne le, da bi vam to vzelo veliko časa, ampak bi bilo delo tudi fizično izjemno naporno. Podobno kot vsi ostali kmetijski stroji, tudi podrahljač bistveno pripomore k lažji obdelavi tal, ki je nujno potrebna za večji pridelek.

Kot že samo ime pove, je podrahljač namenjen rahljanju zemlje pred setvijo posameznih vrtnin. Ta faza globinske obdelave tal je zelo pomembna, saj z njo primerno razporedimo zrak v zemlji, vodo in hranila, ki so ključni za rast in razvoj vrtnin. Poleg rahljanja, pa s podrahljačem tudi učinkovito odstranimo plevel, ki bi lahko naše vrtnine prerasel in zadušil. Delo s podrahljačem je zelo enostavno, saj se ga z ustreznimi priključki priključi na traktor. Tako se s traktorjem zgolj zapeljete po svojem polju vrtnin in delo je hitro in učinkovito opravljeno, njegova uporaba pa se bo hitro poznala tudi na pridelku.