Kakovostne znamke pri pomembni opremi

Kakovostne znamke pri pomembni opremi

02/27/2019 Off By Uredništvo

Na vseh področjih se splača iskati kakovostne izdelke priznanih in uveljavljenih znamk. Le redko pa je to tako izrazito kot na področju opreme za obdelavo vrtov, travnikov in gozdov. Pri tem delu se na svojo opremo močno zanašamo, brez nje preprosto ne bo šlo – kakovost pride še bolj do izraza.

Robustna oprema za zahtevno delo na prostem

Delo z lesom in travo ni enostavno, pri delu na prostem pa se srečamo tudi z drugimi raznovrstnimi izzivi. To delo zahteva uporabo ustrezne opreme – posegamo predvsem po robustnih in zmogljivih napravah, ki nam omogočajo brezkompromisno košnjo, podiranje dreves, čiščenje grmičevja in druge opcije.

Za košnjo trave je primerna kosilnica, ki se bo uspešno soočila z izzivi, ki nas čakajo na terenu. Če delamo na kakšni zarasli parceli, kjer imamo opravka s podrastjo in visoko travo, bo smiselna uporaba BCS kosilnice. To je edina smiselna opcija, če se želimo res brezskrbno lotiti dela in pričakujemo dober rezultat. BCS kosilnice slovijo prav po tem, da so robustne in vzdržljive, pripravljene na prav vsak izziv. Brez težav se podajo na zahteven teren, kjer ponujajo odlično izkušnjo in brezhiben rezultat. BCS kosilnice uporabljamo predvsem pri zahtevnem delu, prav tako pa jih lahko izkoristimo tudi za splošno košnjo tistih površin, pri katerih imamo opravka z visoko travo. Manj primerne so za urejene zelenice, ki jih moramo sproti kositi z veliko mero natančnosti, za to so bolj primerne običajne vrtne kosilnice.

Za delo z lesom pridejo seveda v poštev motorne žage. Zelo pomembno je, da vemo, s kakšnimi nalogami se bomo soočali in kakšna oprema nam bo pri tem najbolj pomagala. Radi izbiramo zmogljive motorne žage, ki bodo kos tudi debelejšim deblom, a to ni vedno potrebno – pogosto se za veliko bolj uporabno izkaže manjša žaga, ki prav tako lahko opravi z večino običajnih izzivov pri delu z lesom, je pa hkrati tudi cenejša, lažja in prijetnejša za uporabo. Seveda včasih ne moremo brez zmogljive motorne žage in je treba res paziti predvsem na moč. Vse je odvisno od situacije in potreb, gotovo pa pride v poštev kakovostna žaga, s katero se lahko lotimo raznovrstnega dela.

vrtna kosilnica

Kosilnice

Med kosilnicami izstopa znamka Husqvarna – kosilnice te znamke so priznane in priljubljene prav zaradi svoje kakovosti in drugih odlik, ki jih lahko pričakujemo od opreme tako slovitega proizvajalca. Ni nujno, da gre za drago opremo, saj je ponudba kakovostnih izdelkov dokaj pestra tudi v nižjem cenovnem razredu. Ne glede na ceno Husqvarna kosilnice ne sklepajo kompromisov glede kvalitete, prilagojene pa so seveda zmogljivosti in funkcionalnosti, ki ciljajo na različne potrebe kupcev v različnih cenovnih razredih. Najbolj bodo Husqvarna kosilnice navdušile zahtevnejše uporabnike, ki imajo na voljo tudi sedežne in celo robotske kosilnice, a nič manj prepričljiva ni ponudba te znamke med enostavnimi, a učinkovitimi motornimi kosilnicami in celo ročnim motornim orodjem.

Motorne žage

Delo v gozdu je še bolj odvisno od kakovostne opreme. Na tem področju prednjačijo motorne žage Stihl, ki so znane po zanesljivosti in kakovosti, pa tudi po zmogljivosti in funkcionalnostih, ki delo v gozdu bistveno olajšajo. Spet je ponudba dokaj pestra, a lahko nekatere odlike posplošimo na vse izdelke te znamke. Motorne žage Stihl bodo gotovo zelo učinkovite pri delu, če jih uporabimo za naloge, katerim so namenjene. Zelo privlačna je že ponudba okretnih motornih žag iz nižjega cenovnega razreda, ki pokrijejo zelo širok obseg raznih del pri urejanju okolice hiše ali drugih kotičkov posestva. V srednjem razredu se najdejo vsestranske motorne žage Stihl, ki odgovarjajo tudi zahtevnejšim domačim uporabnikom, medtem ko bodo profesionalni gozdarji na svoj račun prišli v višjem cenovnem razredu, ki ponuja motorne žage z brezkompromisno zmogljivostjo.

Vrtni traktorji za večje vrtove

Zelenica je najpomembnejši del vrta, ki mu da dušo. Zato je redno vzdrževanje zelo pomembno, saj je škoda, da zelenice ne bi vzdrževali. Zlasti zato, ker je delo res enostavno. Najbolj pomembna je redna košnja, nato pa je potrebno zelenico le še pognojiti kakih 4x v sezoni. V primeru suše je potrebno tudi zalivati, kar najlažje dosežemo z avtomatskimi zalivalnimi sistemi, ki nam jih z veseljem vgradijo profesionalni vrtnarji. Če imamo malo večjo zelenico, se bolj kot nakup vrtne kosilnice splača kupiti vrtni traktor Husqvarna, ki omogoča bistveno hitrejšo košnjo z manj truda.

Vrtni traktor Husqvarna predstavlja standard kakovosti, ki mu pritrjujejo vrtnarski strokovnjaki daleč naokoli. Zaradi izjemne kakovosti je vrtni traktor Husqvarna izdelek, ki ga veliko videvamo tako pri profesionalnih vrtnarjih, kot tudi pri domačih mojstrih, ki razumejo pomen kvalitete in dolge življenjske dobe takega stroja. Husqvarna je namreč vodilni proizvajalec za vrtnarske strojem ki so gnani z bencinskimi motorji. Tako lahko v prodajnem programu dobimo vrtne kosilnice, vrtne traktorje, robotske kosilnice, žage za živo mejo, kose na nitko in druge produkte za urejanje okolice. Po drugi strani pa je Husqvarna znana tudi na področju gozdarstva, kjer so njihov paradni konj prav motorne žage. 

Mnogi gozdarji prisegajo na motorne žage proizvajalca Husqvarna, ker so zelo kvalitetne in narejene po meri vsakega gozdarja. Z raznovrstno ponudbo, kjer se najde motorne žage vseh velikosti za širok spekter namenov, ponujajo največ za svoj denar. Gozdarski posel je vsekakor eden od bolj težavnih, kjer mora oprema biti kar se da dobra in zdržati čim dlje. Velikokrat pride do raznih udarcev in padcev opreme, tako da je treba pri nakupu motornih žag in druge gozdarske opreme, upoštevati tudi to.

Vrhunske vrtne kosilnice

Košnja domačega vrta je lahko zahtevna naloga, še večje izzive pa rešujejo profesionalni vrtnarji, ki se pri svojem delu redno soočajo z večjimi in bolj razgibanimi površinami. Ne glede na to, kakšno površino nameravamo pokositi, se moramo za to nalogo opremiti z dobro kosilnico. Na srečo imamo v višjem rangu dokaj lahko izbiro, brez skrbi lahko posežemo po izdelkih dveh uglednih znamk. Vrhunska vrtna kosilnica je tako izjemno pomembna, če želimo kositi hitro in učinkovito.

Vrtne kosilnice Husqvarna

Predvsem med naprednejšimi izdelki za profesionalne vrtnarje izstopa znamka Husqvarna. V višjem rangu gre recimo izpostaviti vrtni traktor Husqvarna, na katerega prisegajo predvsem tisti, ki se ukvarjajo z velikimi površinami, ki morajo biti brezhibno pokošene. V primeru, da delamo na velikih površinah, predstavlja vrtni traktor Husqvarna skoraj edino smiselno rešitev, saj potrebujemo zmogljivo in vsestransko sedežno kosilnico, ki ob tem pomaga tudi pri drugih vrtnih opravilih. Zahtevnejši uporabniki bodo znali do potankosti izkoristiti prav vse funkcionalnosti, ki jih ponuja vrtni traktor Husqvarna.

Ta znamka sicer slovi tudi po drugih vrhunskih izdelkih na področju kosilnic. Med robotskimi kosilnicami njihova serija Automower praktično nima konkurence, zelo prepričljiva pa je tudi ponudba akumulatorskih kosilnic Husqvarna.

Vrtne kosilnice Stihl

Alternativo znamki Husqvarna predstavlja Stihl, ki je lahko prav tako dobra izbira. To je ugledna znamka, ki nudi širok nabor različnih kosilnic. Odličen primer je morda kosilnica na nitko Stihl ali kak podoben izdelek za vsestransko rabo v vseh mogočih situacijah. Kosilnica na nitko Stihl pride zelo prav tako domačim uporabnikom kot profesionalcem, saj gre za zmogljivo kosilnico, ki se odlično znajde na manjših in bolj zahtevnih površinah. Uporabimo jo lahko na vsakem terenu, predvsem za košnjo okoli kakšnih ovir. Tako je kosilnica na nitko Stihl pogosto povsem nepogrešljiv del arzenala takšnih in drugačnih vrtnarjev.

Stihl ima na voljo tudi širok spekter drugih vrtnih naprav. Splača se pobrskati po ponudbi, saj bo gotovo moč najti izdelek, ki bo docela odgovarjal specifičnim potrebam bolj ali manj zahtevnega vrtnarja.