Kako preseliti klavir?

Kako preseliti klavir?

01/28/2020 Off By Uredništvo

Klavir je dober primer predmeta, ki ga je dokaj težko preseliti. Poleg tega se takšna oprema kar pogosto pojavlja v stanovanjskih prostorih in gotovo terja veliko truda že, če želimo nekoliko preurediti izgled stanovanja, kaj šele, če želimo celotno opremo preseliti na drugo lokacijo. Prav tako pa je selitev klavirja dobro merilo, po katerem lahko ocenjujemo storitve profesionalnih selitvenih servisov. Ne gre nujno za klavir, temveč za vse večje, težje in okorne predmete, ki so za nameček tudi dokaj občutljivi in precej dragoceni. Kako preseliti takšen tovor?

Pravo rešitev gotovo ponujajo profesionalne selitve, ki jih opravljajo usposobljeni in izkušeni selitveni mojstri. Njihova ponudba pogosto pokriva prav takšne potrebe. Pričakujemo lahko odlično izkušnjo in dober končni rezultat, seveda pa je to odvisno predvsem od tega, katerega izvajalca izberemo. Ponudniki se namreč razlikujejo, za zahtevnejše selitve pa je treba pravega izvajalca zelo premišljeno izbrati.

Odlike selitvenih servisov pri zahtevnejših projektih

Pri enostavnejših storitvah niti ni tako pomembno, kateri selitveni servis izberemo. Važno je, da dobimo ustrezno prevozno sredstvo in morda pomoč kakšnega mojstra pri prenosu opreme. Za selitev klavirja pa bodo lahko poskrbeli le bolj izkušeni mojstri, ki se na takšne projekte dobro spoznajo.

Takšni selitveni servisi imajo veliko prednosti, izpostaviti pa gre tiste odlike, ki pridejo najbolj do izraza prav pri zapletenih opravkih, kot je selitev klavirja. Pomembno je recimo to, da izvajalec omogoča tudi prenos opreme iz stanovanja in montažo na novi lokaciji. Osnovne storitve tega ne vključujejo, temveč pokrivajo le prevoz opreme. Klavirja sami ne bomo mogli prenesti iz stanovanja, sploh ne po kakšnih stopnicah stanovanjskega bloka.

Poleg tega je za takšne selitve pomembno še to, da dobimo zavarovanje za občutljiv in dragocen tovor. Selitveni mojstri se morajo seveda potruditi, da tovor dobro zaščitijo pred morebitnimi obremenitvami med prevozom, a poleg tega potrebujemo tudi posebno zavarovanje dragocenih predmetov.