Kako je lahko obnova kopalnice najbolj dramatična

Kako je lahko obnova kopalnice najbolj dramatična

03/27/2019 Off By Uredništvo

Saj vsi vemo, da se resnični napredki dogajajo v majhnih korakih, predmet za predmetom, vendar bodimo iskreni, vsake toliko časa potrebujejo naši prostori tudi bolj dramatično spremembo, ki se lahko zgodi zaradi več različnih razlogov. Ali so naše obstoječe ploščice v zelo dotrajanem stanju, lahko da je katera izmed njih počena, lahko nam odpada fugirna masa, lahko pa da smo se odločili za novo polaganje ploščic samo zato, ker si želimo novega svežega izgleda in temeljita obnova kopalnice je zagotovo dober način, da to dosežemo.

Izbira pravih ploščic za čim bolj uspešno polaganje ploščic

Moramo se zavedati, da niso prav vsake ploščice prave za dano nalogo. Že ob nakupi moramo svojo izbiro omejiti, saj po izdelovalnih kriterijih ploščice spadajo v 12 različnih kategorij ločenih s strojniškimi standardi, ki so pomembni, da novo polaganje ploščic ne bo zaman. Prav tako pa moramo upoštevati tudi to, da obnova kopalnice zahteva uporabo različnih tipov ploščic. Največja in najbolj očitna razlika, ki se bo odražala v naši izbiri je to, da moramo izbrati tako stenske kot talne ploščice, ki morajo stilsko sovpadati z vizijo, ki jo želi doseči naša obnova kopalnice, prav tako pa mora polaganje ploščic biti učinkovito in primerno izgledu.

Ko se odločimo za prave ploščice se moramo odločiti še za način v katerem bomo izvedeli polaganje ploščic. Fugirna masa, ki zapolnjuje prostor med sosednjimi ploščicami je dostopna v več različnih barvah igramo pa se lahko tudi med medsebojno razdaljo, ki lahko zelo spremeni zgled, ki ga želi doseči obnova kopalnice. Poleg tega moramo tudi izbrati ali bomo vse ploščice točno poravnali ali se bomo odločili za bolj razmetan izgled.

To, kako razvrstimo ploščice se nekaterim zdi trivialno, vendar v splošnem velja, da če se odločimo za urejeno polaganje ploščic se bodo napake bolj videle, prav tako pa bodo bolj vidni zaključki ob zidu, kjer morajo skoraj vedno ploščice biti rezane, čemur se izognemo z bolj razgibanim vzorcem polaganja.