Industrijska vrata – trpežna in robustna izbira

Industrijska vrata – trpežna in robustna izbira

04/03/2019 Off By Uredništvo

Če imamo doma obrt, ali pa smo lastnik manjšega podjetja se moramo kdaj pa kdaj ukvarjati tudi s tistimi malimi podrobnostmi, ki so sicer na videz nepomembne, vendar lahko močno izboljšajo kvaliteto naše proizvodnje, poskrbijo za bolj gladko delovanje obrata in omogočajo varen in varovan pristop k poslopju.

Prav vse zgoraj naštete točke nam lahko pomagajo uresničevati industrijska vrata. Mogoče se boste vprašali po čem se razlikujejo industrijska vrata od navadnih dvoriščnih vrat, ki jih nameščamo tudi pred stanovanjske zgradbe in odgovor je zelo preprost – industrijska vrata so veliko močnejša in namenjena bolj intenzivni uporabi. Elektromotorji, ki se uporabljajo za pogon tovrstnih vrat, ki jih je skoraj nemogoče ročno premakniti zaradi velike teže, so bolj kvalitetni od tistih, ki so namenjeni uporabi na stanovanjskih poslopji, saj se predvideva, da bodo vrata odprta in zaprta večkrat na dan, vsak dan, oziroma vsaj vsak dan ob delovnikih.

Industrijska vrata so torej namenjena zares robustni vsakodnevni uporabi, vendar njihov primarni namen ni to, da “dobro izgledajo”. Ob snovanju kvalitetnih vrat se nekatere bolj estetske opcije zamenjajo s tistimi, ki prinašajo boljšo vzdržljivost, kar pa ni vedno res za dvoriščna vrata.

Brez kompromisov pri nadzoru dostopa

V mnogih okoljih moramo biti zelo previdni pri tem, komu dovolimo dostop do poslopij in komu ne. Do neke mere to velja tudi za stanovanjske objekte, a še bolj je nadzor kritičen pri poslovnih stavbah ter gospodarskih oziroma industrijskih poslopjih, včasih pa tudi na kakšnih oddaljenih lokacijah, kjer ne moremo biti stalno prisotni. V vseh teh primerih je pomembno, da uspešno preprečimo dostop nepovabljenim vsiljivcem, hkrati pa ne oviramo tistih, ki so do dostopa povsem upravičeni.

Najbolje se v tej vlogi obnesejo napredna industrijska vrata, ki jih je mogoče dopolniti z raznimi senzorji in mehanizmi. Na ta način ohranimo popoln nadzor nad tem, kdo je pripeljal ali prikorakal do vrat, kar sami se lahko odločimo, ali bomo vstop odobrili ali ne, ali pa to nalogo zaupamo avtomatiziranemu sistemu. Industrijska vrata dopuščajo različne prilagoditve, s katerimi lahko dosežemo idealen učinek.

Ni nujno, da so industrijska vrata posebej napredna ali dovršena. Pogosto se v takšni vlogi odlično obnesejo povsem navadna dvoriščna drsna vrata, ki podobno vlogo opravljajo pri nadzorovanju dostopa do domačega dvorišča. Pri tem so dvoriščna drsna vrata lahko zelo zanesljiva in v veliko korist stanovalcem, tudi če jih ne opremimo s posebej napredno tehnologijo. Pogosta je uporaba mehanizmov za avtomatsko odpiranje, pri tem se uporablja senzor, ki zazna prihod znanega vozila, prav tako enostavno pa lahko dodamo možnost upravljanja vrat z daljinskim upravljalnikom ali s fiksno nadzorno ploščo.

Seveda morajo biti za kar najboljši rezultat tako industrijska vrata kot dvoriščna drsna vrata del zanesljive in kakovostne ograde. Ta je le toliko zanesljiva kot je zanesljiv njen najšibkejši del – naj to ne bodo vrata, a tudi preostanek ograde naj za kakovostjo vrat ne zaostaja preveč. Le tako lahko ohranimo popoln nadzor nad tem, kdo dostopa do ograjenih površin, ne da bi morali v opravilo vložiti preveč dela.

Drsna dvoriščna vrata obenem poskrbijo za varnost in pa estetiko našega doma

Vsak izmed nas svoj dom opremlja tako, da bo izgledal lepo. Zelo pogosto tudi sledimo raznim trendom, a se tega ne zavedamo. Kljub temu, da si tega velikokrat ne priznamo, damo veliko na sam izgled našega doma, saj se tudi zaradi tega boljše počutimo. Zato je pomembno, da za to poskrbimo in po našem okusu opremimo dom. Seveda pa je zelo pomembno tudi to, da gledamo na samo kakovost stvari, ki jih izbiramo, saj si ne želimo povzročati nepotrebnih stroškov.

Drsna dvoriščna vrata so tako zagotovo prava izbira, ko želimo zajeti dve muhi na en mah. Le ta namreč poskrbijo za odlično varnost našega doma, obenem pa nam nudijo tudi izjemen estetski videz. Na voljo so nam v različnih dimenzijah, barvah in pa z različnimi vzorci. Izberemo lahko torej takšna, ki se domu lepo prilegajo in le še dodajo tisto piko na i pri izgledu.

Drsna dvoriščna vrata se v današnjih dneh uporabljajo vse bolj pogosto, saj so zares izjemna. Tudi ni nam jih potrebno ročno odpirati, saj jih lahko odpremo z enim samim klikom.

industrijska vrata

Industrijska vrata so odlična izbira za razna skladišča in delavnice

Vsak posameznik si izbira delo po svojih željah in pa po temu, da dela tisto, kar ga veseli. Seveda pa je na vsakem delovnem mestu možno poskrbeti, da delo poteka bolj produktivno in pa da se razbremenijo tudi delavci.

Industrijska vrata so tako odlična izbira za razna skladišča in pa delavnice, saj poskrbijo za enostaven transport stvari, ki gredo iz skladišča, ali pa v skladišče pridejo. Gre namreč za velika vrata, ki omogočajo, da se stvari enostavno nalagajo na kombi.

Industrijska vrata obenem predstavljajo tudi izjemno varnost za prostor, saj gre za izjemna vrata, v katera je skorajda nemogoče vlomiti. Gre torej za odlično izbiro za vsak obrat, ki takšna vrata potrebuje.

Varovanje stanovanjskega objekta

Skoraj vsaka hiša, ki ni popolnoma na samem in ima dvorišče ima skoraj zagotovo dvoriščna vrata. Ne le, da so ta uporabna za to, da ne parkirajo ali obračajo kar vsi povprek na našem zemljišču, uporabna sta tudi za varovanje nam najbližjih mlajših otrok. Ti so pogosto preveč zatopljeni v igro, da bi se v kritičnem trenutku pred cesto ustavili in pogledali levo, desno, levo, kot so bili učeni odkar so znali to približno razumeti. Če imamo vgrajena dvoriščna vrata, se nam s tem ne bo treba ubadati, saj lahko vemo, da so naši najmlajši na varnem pred nevarnostjo bližnje ceste.

Kakovostna zunanja vrata za domače okolje

Kakovostna vrata potrebujemo tudi doma, in to ne le v stanovanjskih prostorih in na vhodu v hišo. Kar nekaj drugih primerov bi še našteli, v katerih se morajo vrata zelo dobro izkazati. Navsezadnje za vsa zunanja vrata velja, da morajo biti vzdržljiva in odporna, da se lahko redno soočajo z vsemi vremenskimi vplivi in drugimi dejavniki, ki jih čakajo pri uporabi na prostem. Poleg tega imajo takšna vrata tudi pomembne funkcionalne naloge. Izbrati moramo torej vrata, ki bodo za svojo nalogo kar najbolje pripravljena.

Pogosto izbiramo dvoriščna vrata, ki imajo zelo pomembno nalogo. Razmejujejo površine in omejujejo dostop nepooblaščenim obiskovalcem, dodatna prednost pa je ta, da zastirajo pogled v zasebno okolje. Poleg tega pa so dvoriščna vrata namenjena tudi temu, da omogočajo enostaven prehod stanovalcev in njihovih vozil. Za kar najboljši učinek lahko poskrbijo le vrata, ki jih je mogoče enostavno upravljati. Priljubljena so avtomatska drsna vrata, pa tudi druge variante so na voljo, saj lahko dvoriščna vrata opremimo z različnimi mehanizmi.

Z dejavniki, ki ogrožajo zunanja vrata, se morajo soočati tudi vrtna vrata. Ta imajo pogosto podobno nalogo kot dvoriščna vrata, niso pa namenjena odpiranju prehoda za vozila. Tako lahko izberemo nekoliko bolj enostavna vrtna vrata, ki jih običajno odpiramo in zapiramo kar ročno. Vseeno pa moramo paziti na to, da so vrata kvalitetna in vzdržljiva, saj jih bomo uporabljali na prostem, pričakujemo pa dolgo življenjsko dobo. Na srečo so vrtna vrata na voljo v široki ponudbi, pogosto pa jih je možno izdelati tudi po naročilu, tako da lahko najdemo idealno rešitev tudi za naš primer.

Takšna in drugačna zunanja vrata se najbolj splača iskati v višjem kakovostnem razredu. Že res, da lahko z nakupom cenejših vrat prihranimo, ne moremo pa pričakovati zadovoljstva pri uporabi. Vrata bodo povzročala veliko sivih las, kmalu pa jih bo treba popravljati ali menjati.