Industrijska vrata – trpežna in robustna izbira

Industrijska vrata – trpežna in robustna izbira

04/03/2019 Off By miskonwap

Če imamo doma obrt, ali pa smo lastnik manjšega podjetja se moramo kdaj pa kdaj ukvarjati tudi s tistimi malimi podrobnostmi, ki so sicer na videz nepomembne, vendar lahko močno izboljšajo kvaliteto naše proizvodnje, poskrbijo za bolj gladko delovanje obrata in omogočajo varen in varovan pristop k poslopju.

Prav vse zgoraj naštete točke nam lahko pomagajo uresničevati industrijska vrata. Mogoče se boste vprašali po čem se razlikujejo industrijska vrata od navadnih dvoriščnih vrat, ki jih nameščamo tudi pred stanovanjske zgradbe in odgovor je zelo preprost – industrijska vrata so veliko močnejša in namenjena bolj intenzivni uporabi. Elektromotorji, ki se uporabljajo za pogon tovrstnih vrat, ki jih je skoraj nemogoče ročno premakniti zaradi velike teže, so bolj kvalitetni od tistih, ki so namenjeni uporabi na stanovanjskih poslopji, saj se predvideva, da bodo vrata odprta in zaprta večkrat na dan, vsak dan, oziroma vsaj vsak dan ob delovnikih.

Industrijska vrata so torej namenjena zares robustni vsakodnevni uporabi, vendar njihov primarni namen ni to, da “dobro izgledajo”. Ob snovanju kvalitetnih vrat se nekatere bolj estetske opcije zamenjajo s tistimi, ki prinašajo boljšo vzdržljivost, kar pa ni vedno res za dvoriščna vrata.

Varovanje stanovanjskega objekta

Skoraj vsaka hiša, ki ni popolnoma na samem in ima dvorišče ima skoraj zagotovo dvoriščna vrata. Ne le, da so ta uporabna za to, da ne parkirajo ali obračajo kar vsi povprek na našem zemljišču, uporabna sta tudi za varovanje nam najbližjih mlajših otrok. Ti so pogosto preveč zatopljeni v igro, da bi se v kritičnem trenutku pred cesto ustavili in pogledali levo, desno, levo, kot so bili učeni odkar so znali to približno razumeti. Če imamo vgrajena dvoriščna vrata, se nam s tem ne bo treba ubadati, saj lahko vemo, da so naši najmlajši na varnem pred nevarnostjo bližnje ceste.