Implantati ali zobni vsadki

Implantati ali zobni vsadki

03/15/2019 Off By Uredništvo

Pri izgubi zob se marsikdo med vami še vedno počuti povsem nemočnega. Toda glede na sodobno tehnologijo, ki je tudi na področje zobne protetike kot posebne veje v zobozdravstvu prinesla številne izboljšave, s tem pa tudi nova sredstva, naprave ter podobno, je rešitev ponavadi kar pri roki.

Ena od boljših in tudi priporočljivih s strani zobnih mojstrov so tudi implantati oziroma zobni vsadki. Ti predstavljajo korenino izgubljenega zobu in so odlično nadomestilo. Narejeni so iz prav posebnih materialov, za katere je značilno, da so zelo trpežni in močni.

Implantati so v resnici primerni skoraj za vsakogar, vendar pa jih strokovnjaki ne priporočajo osebam, ki imajo sladkorno in niti ne osebam, ki zelo pogosto kadijo.

Kazalo vsebine

Beljenje zob z laserjem

Beljenje zob v zobni protetiki in estetiki postaja vse bolj iskana in priljubljena storitev, za katero se odloča vse več ljudi. Beljenje zob lahko poteka na različne možne načine, najbolj učinkovit je beljenje zob z laserjem. Tak postopek je popolnoma neboleč in opravljen hitro ter kakovostno.

Beljenje zob z laserjem poteka na posebnih mestih, ki pa se jih pred naročilom lahko ogledate kar preko spleta. Večina strokovnjakov, ki preko spletne strani oglašujejo svoje storitve v povezavi z zobno protetiko in estetiko, vam lahko tudi v obliki video posnetka pokažejo, kako na primer poteka beljenje zob z laserjem.

Učinki beljenja zob s tako napravo so izjemni, obenem pa ob primerni oskrbi trajajo zelo dolgo časa. Za beljenje zob take vrste se ne odločajo samo ljudje, ki jim videz zelo veliko pomeni, temveč tudi povsem običajni ljudje, ki imajo radi lep in zdrav filmski nasmeh.

Ne priporočamo pa vam beljenje s sredstvi, ki jih lahko kupite na prostem trgu. Taka sredstva po večini ne dajo obljubljenega rezultata. Še več: pogosto se zgodi, da so zobje po beljenju na ta način videti še veliko slabše.