Implantat – zobni vsadek narejen iz titana

Implantat – zobni vsadek narejen iz titana

01/19/2020 Off By Uredništvo

Najverjetneje si le redkokdo med vami želi obiskovati zobozdravnika, vendar je to nujno potrebno, če se na dolgi rok želite izogniti številnim nevšečnostim, ki so lahko tudi precej boleče. Med najbolj zoprne zadeve, ki so povezane z zdravjem ter izgledom vaših zob, pa zagotovo sodi izguba zobu ali celo več zob hkrati. V takšnem primeru vam v veliki meri lahko pomaga implantat oziroma zobni vsadek, ki je narejen iz titana, materiala, ki je izjemno odporen tudi na najzahtevnejše razmere.

Implantat ali zobni vsadek se v usta vstavi namesto zobne korenine izgubljenega zoba in to brez kakršnega koli posega. Če tudi vi premišljujete o tem, da bi se odločili za implantat, je najbolje, da se o tem najprej pogovorite s svojim osebnim zobozdravnikom. Prvo pomembnejše vprašanje pa bo zagotovo to, ali ste primeren kandidat.

Na spletni strani podjetja, ki vam ponuja odlične in ugodne zobozdravstvene storitve, si lahko, na primer, preberete tudi to, kdo je primeren kandidat za implantat in kdo ne ter zakaj.

Prav vsaka oseba, ki ima težave z zobmi in s tem tudi z nasmehom ve, kako je to v resnici pomembno. Večina ljudi se ne zaveda, koliko pozornosti je na ustih in zobeh med socialnimi interakcijami med ljudmi, saj če nismo na to posebej pozorni, potem je skoraj da neopazno. Prav tako pa velja, da prav vsi tisti, ki se morajo nekako zanesti na estetsko zobozdravstvo, tudi želijo v svojem življenju pridobiti nazaj samozavest s svojim nasmehom. Estetsko zobozdravstvo lahko obsega mnogo stvari. Od takšnih in drugačnih zobnih aparatov do beljenja zob, v nekaterih primerih tudi to tega, da se v lice ali nad ustnico nanese nekaj botoksa. Vsi majhni postopki, ki združujejo estetsko zobozdravstvo pa lahko močno izboljšajo življenje posameznikov, saj jim omogočajo, da se počutijo popolnoma sproščeno in udobno v svoji koži.

Prav tako lahko pod estetsko zobozdravstvo štejemo zobne prevleke, vendar se te uporabljajo tudi v korekcijske namene, seveda pa imajo očiten estetski učinek, vendar je to najpogosteje le nekakšen stranski učinek postopka. Da se lahko nanesejo zobne prevleke pa mora biti zob, ki bo sedel pod to prevleko vnaprej tudi primerno pripravljen, najpogosteje se za zobne prevleke odloča v primeru, da je poškodovan le en zob, ali pa v primeru, da se gre za posamezne zobe, ki pa se ne stikajo, saj so v tem primeru zobne prevleke smiselna odločitev, če pa se starejši, ali imate na sploh težave z zobmi, pa se lahko predlagajo tudi mostički, delne ali polne proteze, ne nujno le zobne prevleke. Skrb za zobe, ki imajo prevleko mora biti še bolj temeljita kot za ostale zobe, da ne pride do dodatne poškodbe zoba zaradi zatikanja hrane ali zaradi odvečnega nastajanja zobnega kamna, ki lahko privede do poškodbe zoba, dlesni in tudi zobne prevleke.

Urejeni in lepi zobje so eden izmed najbolj bistvenih temeljev trdne samozavesti, kar dobro ve vsak, ki je kdaj pri smejanju moral paziti, da ne bi preveč razkril svojih pomanjkljivosti v ustih. Na srečo imamo že dolgo možnost, da si nepravilnosti pri rasti zob uredimo z zobnim aparatom. Seveda pa je težava pogosto v tem, da se ljudje tudi zobnih aparatov sramujejo, kakor da bi to bilo nekaj slabega. Kdor nosi zobni aparat, ta nekaj da na svoje zdravje in dobro počutje, kar bi moralo biti občudovanja vredno. Vseeno pa imajo sramežljivci v zadnjih letih tudi drugo rešitev – zobni aparat invisalign, ki je priljubljenost najprej pridobil prav pri tistih, ki si niso želeli, da bi vsi videli, da nosijo zobni aparat.

Nevidnost pa vsekakor ni edina prednost invisalign zobnega aparata. Mnogi se odločajo za to pripravo za ravnanje zob predvsem zato, ker jo lahko kadarkoli snamemo. Pri običajnemu zobnemu aparatu imamo namreč običajno največ težav pri jedi – temu se z invisalign aparatom zlahka izognemo, saj aparat pred jedjo enostavno odstranimo z zob. Seveda pa mora biti aparat, če hočemo, da deluje, večino časa na naših zobeh. Zobozdravnik Ljubljana priporoča, da ga imamo na naših zobeh vsaj 22 od štiriindvajsetih ur, da dosežemo maksimalno učinkovitost aparata.

Zobozdravnik Ljubljana vam bo znal ponuditi veliko ponudbo raznih različic aparata, zato se bomo morali pred odločitvijo za invisalign dodobra posvetovati o tem, kaj točno potrebujemo. Če si namreč želimo popraviti le naše sprednje zobe, se bomo morda odločili za aparat, ki ne pokrije vseh zob, temveč le tiste, ki jih želimo uravnati.

Prednost invisalign zobnega aparata je tudi v tem, da je njegova namestitev dokaj preprosta, tako da vam ga vaš zobozdravnik Ljubljana lahko uredi v nekaj kratkih obiskih. Če si torej želite spet lep in samozavesten nasmeh, se čimprej posvetujte z vašim izbranim zobozdravnikom.