Ideje za aktiven jesenski oddih!

Ideje za aktiven jesenski oddih!

08/01/2021 Off By Uredništvo

V jesenskem času si lahko privoščimo zelo zanimiv oddih, pri katerem raziščemo nekatere nove opcije aktivnega preživljanja prostega časa. Poleti se odpravljamo predvsem na morje, pozimi je na vrsti smučanje, v vmesnem času pa imamo ogromno možnosti, ki se jih splača izkoristiti. Še posebej, če načrtujemo družinske počitnice, s katerimi bomo izkoristili svoj prosti čas in ostanke lepega vremena v toplejšem delu leta.

Hitro lahko najdemo atraktivne ideje za počitnice, s katerimi ugodimo interesom vseh družinskih članov. Ni pa nujno, da bomo res lahko brez težav našli pravo destinacijo in pravo ponudbo pri turističnih delavcih. Sploh če imamo v mislih aktivno preživljanje prostega časa in želimo dobro izkoristiti vse naravne in druge danosti svoje destinacije, moramo imeti dober načrt. 

Včasih zato tudi za jesenske družinske počitnice izberemo organizirane počitnice z dobro prilagojenim programom. To so posrečene opcije, ki jih bodo s pridom izkoristili predvsem tisti, ki želijo kar najbolje izkoristiti svoj prosti čas, ne želijo pa se sami obremenjevati še z organizacijo počitnic. Prepričani smo lahko, da bodo družinske počitnice v tem primeru vključevale zanimive aktivnosti za vse družinske člane, hkrati pa tudi dovolj prostega časa za samostojno raziskovanje in počitek.

Na ta način lahko v družinske počitnice vključimo neštete zanimive aktivnosti, tudi kakšne posebne dogodivščine, s katerimi morda še nimamo izkušenj. Ravno zato je pametno izbrati kakšno atraktivno destinacijo, kjer imamo za družinske počitnice na voljo več dobrih možnosti. Velik plus je ponudba organiziranih aktivnosti, ki se jih lahko udeležimo. Ponekod je ta ponudba zelo atraktivna in vključuje posebne dogodivščine, s katerimi se po navadi sicer ne srečujemo prav od blizu.

Kam se jeseni lahko odpravimo na zunanje aktivnosti?

Počitnice popestrita rafting in kajak

Če še imamo v jesenskem času nekaj toplih dni, jih bomo gotovo želeli preživljati ob reki ali jezeru. Tako dobro izkoristimo svoj čas, obiščemo kakšno atraktivno destinacijo, hkrati pa lahko pričakujemo tudi dobro ponudbo dejavnosti, ki jih bomo imeli pri družinskem oddihu na voljo. Računamo lahko na to, da bomo našli predvsem zanimive aktivnosti na prostem, tudi na vodi – predvsem rafting in kajak sta priljubljeni izbiri v takšnih situacijah.

Pravzaprav je lahko plovba s takšnim plovilom kar tisti najbolj nepozaben utrinek s celotnega dopusta. Ne gre namreč le za enkratno doživetje, temveč za pravo izkušnjo, ki nas bo potem še dolgo časa spremljala. Še posebej, če se lahko odločamo med različnimi organiziranimi programi. 

Tako rafting kot kajak imajo turistične in športne agencije v pestri ponudbi, ki vključuje profesionalno vodene skupinske spuste po reki. Tako je celotna izvedba povsem preprosta, saj za vse poskrbi kar agencija. Ni nujno, da se odločimo le za rafting ali kajak, pri teh agencijah lahko dobimo še bistveno bolj atraktiven program za celotne počitnice.

Prav takšne izbire so pogosto najboljša rešitev za tiste, ki se še odločajo, kje bodo preživeli jesenski dopust. Turistične in športne agencije ponujajo atraktivne pakete, ki jih je pametno izkoristiti. Seveda pa moramo vsaj približno vedeti, kam se podajamo in na katere agencije se lahko obrnemo.

rafting

Kamp Tolmin s ponudbo adrenalinskih aktivnosti

Za mnoge dogodivščin željne turiste je najbolj privlačna destinacija pri nas Posočje. Še posebej za tiste, ki jih zanima kajak ali rafting,  je to gotovo prava izbira, saj najdemo v soški dolini vrsto različnih športnih in turističnih agencij. Ker poleg tega potrebujemo še prenočišče, je kamp Tolmin lahko izvrstna ideja. 

Kampiranje ob Soči je priljubljena izbira za obiskovalce Posočja v poletnem času. To pa pomeni, da bo prosta mesta morda kar težko najti, kapacitete so pogosto povsem zasedene in ne moremo vedno računati na to, da bo ostalo še kaj prostora. Izjema je, če rezerviramo tudi nastanitev pri organizaciji jesenskih počitnic preko posrednika – v tem primeru lahko hitro dobimo kamp Tolmin za kampiranje, na istem mestu pa imamo na voljo tudi široko dodatno ponudbo takšnih ponudnikov.

Dodatne aktivnosti v kampu

Le redko kamp Tolmin vključuje le mesto za kampiranje. Pogosto dobimo tudi široko dodatno ponudbo, ki možnost nočitve v kampu kombinira še z možnostmi organizacije dnevnih izletov in raznih adrenalinskih aktivnosti. Pravzaprav lahko dobimo tudi all-inclusive pakete, ki že vključujejo praktično vse, kar pri dopustovanju v Posočju iščemo. Tako smo lahko prepričani, da bomo z dopustom res zadovoljni, ne da bi se morali pretirano obremenjevati z organizacijo in drugimi obveznostmi.

Veliko seveda naredimo že s tem, da izberemo pravo destinacijo in izberemo pravo turistično agencijo. Prepričamo se, da ima agencija res v ponudbi tiste storitve, za katere se zanimamo, sploh če želimo kar na enem mestu dobiti celovit program. Ni nujno, da bo vsak kamp Tolmin ponudil takšne možnosti, enako velja za ponudnike v Kobaridu, Bovcu in drugih krajih v soški dolini – splača se vnaprej pobrskati po njihovi ponudbi oziroma se pozanimati o možnostih, ki so na voljo. 

Dobra agencija lahko pripravi celotne počitnice, poleg prenočišča organizira tudi prevoze in aktivnosti, ti programi pa so pogosto precej prilagodljivi. Kot nalašč torej za zanimive družinske počitnice, pri katerih bo na svoj račun prišel prav vsak družinski član.

Ker je prav nastanitev ena izmed glavnih prioritet, je treba kamp Tolmin pravočasno in dovolj previdno izbrati. Na voljo imamo seveda več opcij, kampiranje je priljubljeno zato, ker je precej poceni in enostavno, poleg tega je v kampu prav posebno vzdušje, ki še pripomore k prijetnemu počitniškemu ambientu. Zelo verjetno je, da bo kamp Tolmin prava izbira za izletnike, ki iščejo domiselne opcije za preživljanje jesenskega dopusta. Je pa možno tudi to, da bomo našli dobro ponudbo tudi v drugih posoških krajih, sploh če se ne osredotočimo le na iskanje prenočišča, temveč tudi na organizacijo aktivnosti.