HP Zbook je mobilna delovna postaja

HP Zbook je mobilna delovna postaja

08/30/2019 Off By Uredništvo

HP Zbook je idealen za tistega, ki si želi imeti zmogljivost stacionarnega računalnika v enkratnem prenosniku, ki ga bo lahko odnesel povsod s seboj. Tisti, ki se na delovnem mestu ukvarjajo z oblikovanjem, konstruiranje, risanjem ter modeliranjem, se zavedajo pomena dobrega pripomočka. To jim lahko nudi odličen prenosni računalnik, ki je izredno zmogljiv in tako poskrbi, da vsak napreden program deluje brezhibno. 

HP Zbook ima grafično kartico, NVIDIA Quatro, ki se kosa z najboljšimi grafičnimi karticami na trgu. Brez težav bo delovala tudi pri več aplikacijah hkrati ter brez težav preklapljala med eno in drugo. Poleg tega se prenosnik pod pritiskom in delom ne bo začel pregrevati, kar je za vsakega uporabnika izredno pomembno. 

HP Zbook ima izredno napreden, do slikovne točke natančen zaslon, ki se ne blešči in je izredno prijazen do uporabnikovih oči. To je pomembno pri tistih, ki dolge ure presedijo za delovno mizo in neprestano gledajo v ekran. Vse te lastnosti HP-jev Zbook uvrščajo med najbolj priljubljene delovne postaje na trgu. 

 

Stacionarni računalnik je postal manj uporabljen kot prenosnik  

Stacionarni računalnik se dandanes le redko kje uporablja. Njegova glavna prednost je zagotovo njegova zmogljivost, saj je v prenosni računalnik zaradi njegove tankosti težko vgraditi tako napredne funkcije, kot jih lahko ima dober stacionarni računalnik. 

Stacionarni računalnik še vedno radi uporabljajo tisti, ki se posvečajo računalniškim igricam, saj s pomočjo stacionarnega računalnika igrice hitreje delujejo in to omogoča uporabniku resnično kvalitetno izkušnjo. 

Stacionarni računalnik ima samo eno slabo stran in sicer to, da ga ne moremo enostavno pospraviti ter odnesti s seboj. Ravno zato so prenosniki prevladali, saj jih enostavno pospravimo v računalniško torbo in odnesemo tja, kamor jih bomo potrebovali. Za uporabo stacionarnega računalnika pa potrebujemo posebno pisalno mizo, kjer bo vse priklopljeno, da bo lahko nemoteno deloval. Ker pa prostora v stanovanju vedno zmanjkuje, se ljudje raje zadovoljijo s slabšim prenosnikom, ker zavzame manj prostora.