Foliranje sadja in zelenjave

Foliranje sadja in zelenjave

11/15/2019 Off By miskonwap

Foliranje živil je odličen način, da ivilo ostane dlje časa sveče in okusno. Veliko sadja in zelenjave, ki jih proizvedemo v Sloveniji ali pa v kakšni drugi evropski državi je potrebno za izvoz ustrezno zaščititi. Vsak kmetovalec, ki kasneje svoj pridelek proda, si želi, da kupec dobi kvaliteten izdelek. V kolikor je kupec s sadjem in zelenjavo zadovoljen, bo ponovno naročil pri istemu kmetu.

Foliranje je tako odličen način, da do kupca pripeljemo točno takšno zelenjavo, kot smo jo pridelali. Najslabše je, da se celote tovor sadja in zelenjave uniči. Ravno zato je potrebno pred prevozom vsako gajbico zaščititi s folijo, da med vožnjo in prevozom nimamo skrbi, da bi se ji kaj naredilo. S folijo pa seveda lahko zaščitimo tudi drugačne izdelke, kot sta sadje in zelenjava.

Foliranje je primerno tudi za trde predmete, ki pa morajo biti do pričetka uporabe nedotaknjeni. Kovino ali pločevino bomo pred praskami najlažje zavarovali tako, da bomo takšne predmete večkrat ovili s folijo. V kolikor imamo pri roki napravo za ovijanje v folijo, bo postopek izredno hiter.

Pakiranje v industriji

Pakiranje je pomemben del vsake proizvodnje. Vsaka tovarna, ki proizvaja izdelke za prodajo, jih mora po izdelavi skrbno zapakirati ter jih poslati na primeren naslov. Če naše blago dobro zaščitimo in zapakiramo, mo lahko prepričani, da se med prevozom ne bo zlomil.

Pakiranje v industriji navadno poteka za pakirnim trakom, kjer je postopek pakiranja največkrat avtomatiziran. To lastniku tovarne pomaga pri hitrejšemu obratovanju celotne tovarne. Vsaka tudi najmanjša delavnica ima lahko dobro napravo za pakiranje.

Pakiranje lahko poteka v različne načine. Navadno najprej zapakiramo izdelek v zaščitno folijo ter nato v škatlo. Vrh škatel pa je odlično zalepljen lepilni trak. Pakiranje v kartonaste škatle je otrokom in narvi prijazno, saj ne onesnažuje.