Folija za silos ne sme dopuščati uhajanja zraka

Folija za silos ne sme dopuščati uhajanja zraka

07/31/2020 Off By Uredništvo

Folija za silos mora biti izredno kvalitetna, saj le tako lahko z gotovostjo vemo, da bo silirana krma najvišje kvalitete. Če se zgodi, da folija prepusti zrak, se krma lahko pokvari in tako ni več dobra oziroma se nam lahko precej pokvari. Silirana krma je potrebna tudi za tiste pasme govedi, ki imajo kombinirane lastnosti. To so govedi, ki jih imajo rejci za mleko in tudi za meso. 

Folija za silos se lahko naroči po spletu. Tako bo najverjetneje najcenejša. Kmetje namreč v želji po ugodnih cenah vedno iščejo čim bolj optimalne možnosti nakupa, saj želijo čim več privarčevati. S silirano prehrano si lahko privoščimo vzrejo simentalk, sivo-rjavih krav in rdeče-bele pasme krav. Čeprav omenjene pasme dajejo manj mleka ter mesa kot tiste, ki so usmerjene le v proizvodno enega živila, se izredno dobro obnesejo in jih imajo rejci zelo radi. 

Folija za silos se kupi v kolutih, kjer je navita večja količina folije, ki zadostuje za pripravo večjega silosa. Ko bo silirana krma pripravljena, jo bomo lahko brez težav vsakodnevno dajali govedu. 

Kazalo vsebine

Jermenica se lahko poškoduje

Jermenica, ki je potrebna za jermenski pogon je izdelana na precej enostaven in funkcionalen način. Potrebuje le malo vzdrževanja ter nič mazanja, kar je odlično za vsakega uporabnika. Naprava, ki je ni potrebno vzdrževati je vedno zaželena. Seveda pa se ob preobremenitvi ali ob nepravilni uporabi tudi poškoduje, zato je pri uporabi potrebno pravilno postopati. 

Jermenica se torej poškoduje v primeru slabe montaže. Če jermenico montiramo na silo, se lahko zgodi, da se poškoduje sredica. Zato je bistvenega pomena, da se pri montaži upošteva navodila in da se ne uporablja sile po nepotrebnem. 

Jermenica lahko kaže težave tudi zaradi blokiranega pogona. Če to opazimo, moramo poiskati vzrok blokade in ga pravočasno odstraniti, da ne povzročimo še dodatno škodo .