Epoxy tlaki je izdelan na vodni osnovi

Epoxy tlaki je izdelan na vodni osnovi

04/12/2020 Off By Uredništvo

Epoxy tlaki ni zdravju škodljiv, saj je izdelan na vodni osnovi. Proizvajalci se že leta trudijo in izdelujejo proizvode, ki so okolju bolj prijazni in ga ne dodatno obremenjujejo s strupenimi snovmi. Ker pa so kemikalije nevarne tudi za človeka, so izdelki na vodni osnovi odlični tudi za naše zdravje. Zdravje mora biti vedno na prvem mestu. 

Epoxy tlaki, ki so izdelani na vodni osnovi imajo ravno tako odlične mehanske lastnosti, visoko kemično odpornost in tudi paropropustnost, kot jo imajo klasične epoksidne smode. Takšni tlaki se lahko brez težav namestijo tudi na še ne posušene površine, kot je na primer še svež beton ali betonske plošče. 

Epoxy tlaki nekateri uporabijo le v garažah, kjer si želijo imeti trdna tla, saj je tam več obremenitev. Ker so popolnoma odporni na vodo se z veseljem uporabljajo tudi v kopalnicah, kjer lahko si pomočjo takšnih tlakov lahko ustvarimo krasna ter moderna tla, ki bodo prenesla vse obremenitve. 

 

Samorazlivni epoksi tlaki imajo izredno dolgo življenjsko dobo

Samorazlivni epoksi tlaki se ponašajo z dolgo življenjsko dobo. Ta pa je seveda odvisna tudi od vzdrževanja. Na začetku je na takšne tlake potrebno nanesti loščilo, ki še dodatno ščiti tla. V bolj obremenjenih objektih je priporočljivo omenjeno loščilo nanašati vsako leto. S tem poskrbimo za optimalno zaščito, kar posledično zagotavlja dolgo življenjsko dobo. 

Samorazlivni epoksi tlaki se z loščilom zaščitijo tako, da se loščilo nanese ročno ali strojno. Seveda je ročno nanašanje dolgotrajno, vendar pa je učinek enak kot pri strojnem nanašanju. Če sem nam zgodi, da tla poškodujemo, je potrebno loščilo izbrusiti in ga ponovno nanesti. Tako bo poškodba postala nevidna. 

Samorazlivni epoksi tlaki nam omogočajo, da v kuhinji in dnevni sobi ustvarimo popoln prostor brez staromodnih fug, ki so nujne pri keramičnih ploščicah. Tako bomo imeli enotno lepo gladko površino, ki bo lahko v takšni barvi, kot bomo želeli.