Embalaža za toplo hrano

Embalaža za toplo hrano

10/04/2020 Off By Uredništvo

Pri pakiranju tople hrane imamo pogosto zelo pomembno nalogo, če želimo ohraniti temperaturo pripravljenih jedi. To pomeni, da moramo zelo skrbno izbrati embalažo, ki bo v tem oziru ponudila kar najboljše lastnosti. Ne moremo pa paziti le na izolacijske lastnosti materialov, temveč tudi na različne izvedbe same embalaže, ki ponuja različne funkcionalnosti pri pakiranju različnih vrst jedi.

Med najbolj vsestranske se seveda uvršča embalaža iz storiporja. Ta je priljubljena izbira v primeru, da želimo varno zapakirati toplo hrano. Embalaža iz stiroporja je nujna oprema za gostince, ki nudijo dostavo hrane, pa tudi doma jo lahko s pridom izkoristimo, če želimo s seboj vzeti toplo malico. Poleg tega je stiropor kot odličen izolator ustrezen tudi za prenašanje hladnih jedi, predvsem sladic. V vsakem primeru lahko računamo na to, da bo embalaža iz stiroporja svoje delo odlično opravila, sploh zato, ker so na voljo zelo dobro prilagojeni kompleti posodic in drugih izdelkov za ta namen.

Imamo pa na voljo tudi druge opcije. To so recimo alu pladnji, ki se tudi dobro obnesejo pri zadrževanju toplote. Alu pladnji in razne alu posodice imajo več prednosti, predvsem so to enostavni in cenovno ugodni izdelki, ki so v različnih oblikah primerni predvsem za pakiranje mesnih jedi. Seveda pa gre za vsestransko opremo, ki jo lahko uporabimo tudi za mnoge druge gotove jedi in živila, tako v domačem gospodinjstvu kot tudi v gostinskih obratih in drugod. Alu pladnji so dokaj priljubljeni in jih je pametno imeti na zalogi, odlično se obnesejo tudi pri drugih nalogah, ne le pri pakiranju tople hrane.

Z ustrezno embalažo lahko pri pakiranju tople hrane dosežemo zelo dobre učinke. Izolacijski materiali ponujajo odlične lastnosti in predvsem zadovoljstvo pri uživanju v toplih in okusnih obrokih. To je velika prednost tako za osebno rabo kot v profesionalnem gostinstvu.