Drsna avtomatska vrata so popolnoma varna

Drsna avtomatska vrata so popolnoma varna

12/04/2020 Off By Uredništvo

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki imate neprestan strah, da se bodo drsna avtomatska vrata zaprla ravno v trenutku, ko stojite med njimi? Verjeli ali ne, to je ena od najpogostejših težav avtomatskih vrat, pri čemer so najbolj ranljivi otroci, starostniki in invalidi. Razveseljivo pa je, da je težava rešljiva na izjemno preprost način, in sicer z izbiro najbolj kakovostnih drsnih avtomatskih vrat, ki s pomočjo posebnega varnostnega senzorja ne zaznavajo le gibanja, ampak tudi mirujočega človeka.

Druga težava, s katero se spopadajo manj kakovostna drsna avtomatska vrata, je njihov nedelovanje v primeru izpada električne energije, kar lahko v najslabšem primeru ogrozi varnost vseh tistih, ki so zaradi tega obtičali v objektu. Zato je pomembno, da imajo tovrstna vrata že serijsko vgrajeno baterijo, ki vam v primeru izpada električne energije omogoča še do 100 odpiranj oziroma 24 ur pripravljenosti, nato pa se ponovno napolni.

Pametna vrata poskrbijo za dodatno udobje bivanja

Različne pametne naprave nas danes spremljajo praktično na vsakem koraku. Njihov osnovni namen je, da si zgolj z enim pritiskom na gumb olajšamo različna domača opravila in s tem poskrbimo za višjo kakovost bivanja. Ena od vse bolj priljubljenih tovrstnih pametnih rešitev pa so tudi pametna vrata, ki omogočajo nemoteno prehajanje iz enega prostora v drugega kadarkoli si to zaželite, in delujejo lahko tudi takrat, ko vi počivate.

Dejstvo je, da vam pametna vrata lahko močno olajšajo življenje. Ste se že kdaj znašli pred vrati s tako polnimi rokami vrečk, da jih niste mogli odpreti? S pametnimi vrati je takšna skrb popolnoma odveč, saj se samodejno odprejo, ko se jim približate na ustrezno razdaljo. Ne odprejo pa se samo vam, ampak tudi vašim hišnim ljubljenčkom ali pa robotskemu sesalniku, kar pomeni, da lahko delo opravi, ne da bi se zataknil že v prvem prostoru.