Dobro urejeno skladišče, dobro urejeno podjetje

Dobro urejeno skladišče, dobro urejeno podjetje

11/11/2019 Off By Uredništvo

Organizacija je ključnega pomena, če želimo ,da vse poteka kar se da tekoč in predvidljivo. Nič ni hujšega kot to, da moramo delovati v skladišču, ki ni primerno za naše delovne pogoje, pa naj bo preobremenjeno ali pa samo nima pravega načina razporeditve. Skladiščni regali poskrbijo za to, da imamo vedno vse na pravem mestu. To, da skladiščni regali prihajajo v deloma standardiziranih velikostih pomeni, da lahko na njih zlagamo celotne palete in jih tudi vzamemo iz posamezne, točno označene police in pri tem ne izgubljamo nobenega časa z nepotrebnim iskanjem.

Kvalitetni skladiščni regali so investicija, ki lahko traja skoraj da nedoločen čas, seveda pa moramo upoštevati možnost tega, da bomo skladišče ali širili ali manjšali tako da je pomembno, da se odločimo za znamko, ki omogoča redno in urejeno naročje enot. Skoraj da vedno, ko se odločimo za to, da bodo nameščeni novi, ali odstranjeni skladiščni regali bomo morali do neke mere tudi na novo organizirati ostale regale.

Pomembna je tudi organizacija na delovnem mestu

Veliko ljudi podcenjuje to, koliko lahko k dobremu delovanju posameznega delavca prispeva dobro urejena delovna miza. Ne pozabimo, da večina zaposlenih kar precej svojega delovnega časa preživi za tem, kar je efektivno hkrati skoraj da njihova pisarna in delovna miza, tako da moramo poskrbeti, da ima delovna miza, ki jo privoščimo svojim zaposlenim možnost tega, da jo vsak prilagodi svojim potrebam, ki se bodo prav zagotovo razlikovale druga od druge. Ne pozabimo, da je organiziranost odločilnega pomena pri učinkovitosti opravljenega dela in primerna delovna miza, ki pusti vsakemu, da si napravi red, ki je njim logičen je eden izmed produktivnih korakov v smer, da prav vsakemu zagotovimo, da se kar se da dobro počuti na svojem delovnem mestu in okolju, ki ga pripravljamo za njega kot delodajalec.